Kula CHP Kadın Kollarından Özgecan Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Kula CHP Kadın Kollarından Özgecan Tepkisi

Kula CHP Kadın Kollarından Özgecan Tepkisi

Kula CHP Kadın Kolları Başkanı Esen Çınar, Mersin’de öldürülen Özgecan Arslan için bir basın açıklaması yaparak, katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

19.02.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kula CHP Kadın Kolları Başkanı Esen Çınar, Mersin'de öldürülen Özgecan Arslan için bir basın açıklaması yaparak, katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan için tepkiler sürüyor. Kula CHP Kadın Kolları Başkanı Esen Çınar da, bir basın açıklaması yaparak cinayeti kınadı. Çınar, Arslan'ın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade ederek, açıklamalarında şunları kaydetti:

"Mersin Tarsus'ta Fen Edebiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın bedenine tecavüz edilmiş, daha sonra bıçaklanarak öldürülmüş ve yetmezmiş gibi cansız narin bedeni dere kenarına götürülerek yakılarak kurtulmak istenilmiştir. Daha önce de içimizi yakan, töre cinayetlerine kurban giden kadınlar, belediye otobüsünde yakılarak öldürülen genç kızlarımız, yerlerde tekmelenen ve devlet koruması altındayken dahi ölüme mahkum edilen kadınlar bizim kadınlarımızdır. Bugün 'ülkemizde altı yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir' diyen zihniyetler toplumda yer buluyor ve bir kesim tarafından alkışlanıyorsa buna özellikle kadının kahkahasına, giyim tarzına, nasıl ve kaç tane doğuracağına, kısacası her şeyine dil uzatanlara karşı iktidar sessiz kalıyorsa, toplum yani bizler bu acıları yaşamaya devam edeceğiz. Dünyadaki en saf, en masum yer olan ana kucağını bile sapık zihniyetlerine alet edenler, kutsal annelerin diz kapaklarından tahrik olanlar, bu toplumun yüz karasıdırlar. Bu zihniyetler yüzünden ahlaki ülkemiz çöküntüye uğramış bir toplum haline gelmiştir." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kula CHP Kadın Kollarından Özgecan Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement