Kula'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni - Son Dakika
Yerel

Kula'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

Kula\'da 10 Kasım Atatürk\'ü Anma Töreni

Manisa’nın Kula ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 77. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

10.11.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kula ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 77. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Kula ilçesindeki tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Melih Oğuz, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İki dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Anma törenleri, daha sonra Kula Yunus Emre Anadolu lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Tarih Öğretmeni Hasan Baran Yaptı "10 Kasım bir yas günü değildir. Bilhakis Atatürk'ü fikirleri ve idealleriyle anma ve bıraktığı eseri ebediyete kadar yaşatma kararlılığımızı dile getirmek ve göstermek için bir vesiledir" dedi.

Ulu Önder'in hayatı slayt gösterisi eşliğinde anlatılırken, öğrenciler şiirler okudu, Atatürk'ün sevdiği türküler koro eşliğinde seslendirildi.

Ayrıca 10 Kasım Atatürk'ü anma programı çerçevesinde ilçe genelinde yapılan resim, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kula'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement