Kula'da Katı Atık Bertaraf Tesis Alanı İncelendi - Son Dakika
Güncel

Kula'da Katı Atık Bertaraf Tesis Alanı İncelendi

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula'nın Gökçeören Mahallesi'ne 6 kilometre uzaklıkta olan ve katı atık bertaraf tesisi yapılacak alanda incelemelerde bulundu.

05.11.2014 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahalle sakinlerinin tesisle ilgili endişelerine kayıtsız olmadıklarına dikkat çeken Başkan Ergün, hem insan sağlığı, hem de çevrenin korunması açısından önemli bir tesis kuracaklarını vurguladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Kula'nın Gökçeören Mahallesi'ne 6 kilometre uzaklığında bulunan alana yapmayı planladığı ve Demirci, Selendi, Sarıgöl, Alaşehir, Kula, Salihli, Köprübaşı ilçelerinin 30 yıllık katı atık sorununu çözüme kavuşturacak olan katı atık bertaraf tesisi alanında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün incelemelerde bulundu. Başkan Ergün'e inceleme gezisinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Cem Çöllü, Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz eşlik etti.

Hem insan sağlığı, hem de çevre korunacak

İnceleme esnasında Başkan Ergün'ün yanına gelen bazı vatandaşlar, tesislerle ilgili bir takım endişelerini dile getirdi. Vatandaşların taleplerini dikkatle dinleyen Başkan Ergün, "Belirli çalışmalarla, prosedürler yerine getirilerek bu yerler belirleniyor. Yalnızca Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ya da Manisa Valiliği'nin tek başına verdiği bir karar değil bu. Tüm kurumların görüşlerine göre hareket ediliyor. Hem insan sağlığı, hem de çevrenin korunması açısından çok önemli ve büyük bir tesis kuracağız" dedi.

30 yıllık sorun çözülecek

Kurulacak olan tesisin son teknoloji olacağını ve sızıntı suyunun da arıtılarak tarımsal sulamaya kazandırılabileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Biz kurmayı planladığımız bu tesiste kimseyi mağdur etmek gibi bir düşünce içinde olmadık. Burada da prosedür sürecini bekleyeceğiz. Bir an önce bu tesisleri kazandırarak Demirci, Selendi, Sarıgöl, Alaşehir, Kula, Salihli ve Köprübaşı ilçelerimizin 30 yıllık katı atık sorununu çözüme kavuşturacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kula'da Katı Atık Bertaraf Tesis Alanı İncelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement