Kula'da Mahalle Yolları Asfaltlanıyor - Son Dakika
Yerel

Kula'da Mahalle Yolları Asfaltlanıyor

Kula\'da Mahalle Yolları Asfaltlanıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula’da İncesu ve Ayazören mahallelerinde asfalt çalışması gerçekleştirdi.

20.06.2016 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da İncesu ve Ayazören mahallelerinde asfalt çalışması gerçekleştirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da altı mahalleyi birbirine bağlayan İncesu- Ayazören yolunda asfalt çalışması gerçekleştirdi. Topuzdamları, Börtlüce, Encekler, Palankaya, Hamidiye ve Ayazören mahallelerine İncesu üzerinden ulaşımın artık daha rahat sağlanacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, "40 yıldır Kula'nın altı mahallesini birbirine bağlayan İncesu- Ayazören yolu yapılmıyordu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile burada asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Artık ulaşımda sorun yaşanmayacak. Vatandaşın hayatını kolaylaştıracak hizmetlere devam ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Belediyesi meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon Şube Müdürü Önder Baştürk ve Kula Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Ummuhan ince de yapımı tamamlanan İncesu-Ayazören yolunda incelemelerde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ORTAK HİZMET

İncesu-Ayazören yolunda 40 yıldır ulaşım problemi yaşandığını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Eski Selendi yolundan başlayarak İncesu, Ayazören ve Börtlüce'ye kadar uzanan yol ağı oluştu. Aslında bu 2015 yılının programıydı, 2015 yılında ihaleye yapılan itirazlar süreci uzattı. Yaklaşık iki senelik süremizi doldurduk artık belediye bize alıştı, biz de belediyeye alıştık İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki anlam karmaşasının yerini hizmetlere bırakmasıyla da ulaşımdan, yol ağına, alt yapıdan, su, kanalizasyon çalışmasına ve bir takım sosyal kültürel tesislere kadar birçok proje hayata geçiyor. 2015-2016 planında Kula'da 350 kilometrelik bir asfalt ağı oluşturulacak bu da Kula'nın yüzde 60'lık bir yol ağı demek. Beş yıllık dönem içerisinde bu yol ağı tamamen bitmiş olacak" dedi. Tarla yollarındaki sıkıntılara da değinen Başkan Tosun; "Tarla yolları sadece Ayazören'de değil diğer mahallelerimizde de büyük sorun. 50 yıldır, 100 yıldır yenilenmeyen yollar vardı. Döverbiçerlerin bile girmek istemediği bu yollar artık rahatlıkla kullanılıyor. Kula'da asfaltlanmadık köy yolu kalmayacak. Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket ederek, vatandaşa hizmet ediyoruz" diye konuştu.

MAHALLE MUHTARLARINDAN TEŞEKKÜR

40 yıldır asfalta hasret kaldıklarını belirten, Ayazören Mahalle Muhtarı Mehmet Emre, "Öncelikle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Kula halkı 40 yıldır bu hizmeti bekliyordu. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a da bu konudaki duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kula İncesu Mahalle Muhtarı Mustafa Çapar, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a bu yolun yapılmasındaki katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Mahalle halkımız bu hizmeti gördü. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kula'da Mahalle Yolları Asfaltlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement