Kula'da Tarih Ayağa Kalkacak Turizm Canlanacak - Son Dakika
Güncel

Kula'da Tarih Ayağa Kalkacak Turizm Canlanacak

Yunus Emre Anma Etkinliklerine katılmak üzere Kula ilçesini ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçede esnaf ziyareti yaptı.

24.07.2014 10:17  Güncelleme: 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçenin turizm potansiyelini harekete geçirecek olan Bekir Beyler Evleri ile Beyler Evi'nin restorasyonunu Büyükşehir Belediyesi olarak yapacaklarını belirten Başkan Ergün, koruma altına alınan alanda 120 ayrı proje olduğunu, bu projelerin hayata geçmesi için Büyükşehir tarafından yapılacak restorasyon çalışmasının öncü olacağını söyledi.

Kula Yunus Emre Anma Etkinlikleri için ilçede bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile birlikte esnaf ziyareti yaptı, tarihi Kula evlerini inceledi. Esnaflara hayırlı işler dileyen ve Kadir Gecesi'ni tebrik eden Başka Ergün, vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti, yaşlı vatandaşların elini öptü. Başkan Ergün ve Kula Belediye Başkanı Tosun'a büyük ilgi gösteren vatandaşlar, Kula ilçesine yapılması düşünülen projelerin kendilerinde şimdiden heyecan oluşturduğunu söyledi. Esnaf ziyaretinin ardından Başkan Ergün ve Tosun, tarihi Kula evlerinde adeta zamanda yolculuk yaptı. Bölge hakkında Tosun'dan bilgi alan Başkan Ergün, ilçenin turizm potansiyelini harekete geçirecek yatırım ve projeler hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Burası tarih kokuyor

Kadir Gecesi münasebetiyle ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Kula Belediyesi ortaklığında hazırlanmış olan Yunus Emre Anma Etkinlikleri vesilesiyle ilçeyi ziyaret ettiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bu ziyaretimizde tarihi Kula Evleri, kilisesi ve okulu gibi koruma altına alınmış olan yerleri yerinde görme fırsatı buldum. Gerçekten burası tarih kokuyor. Geçmişin yaşanmışlıkları esiyor. Sonuçta tabi ki Sayın Başkanımızın bizden Bekir Beyler Evleri ve Beyler Evi'nin restorasyonu noktasında talepte bulundular. Her ikisinin yaklaşık maliyetleri olarak ifade edilen rakamlar 2,5 milyon TL civarında. Ben de mevcut projelerin ve kamulaştırmaların ivedi olarak hazırlanıp bizlere sunulması ve bunu üstleneceğimizi kendilerine ifade ettim" dedi.

Tüm Kula'yı ayağa kaldıracak proje

Kula'nın sadece iki restorasyonla yetinmemesi gerektiğine de vurgu yapan Başkan Ergün, "Burada yaklaşık 120'ye yakın projesi hazır eski evler var. Bütün bu alanın tamamının hem valiliğin yapmış olduğu okul restorasyonu ve kilise ile camilerin ve sokakların restorasyonu projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi talimatını verdim. Tahmin ediyorum 2-3 ay içerisinde hazırlıklar biterse, biz bunu gerek Manisa içinden, gerek dışından kültüre önem veren yatırımcılara bir sunum yapmak suretiyle buraya sponsor bulup, bütün Kula'yı ayağa kaldıracak bir projeyi hayata geçiririz. Böyle bir konuşma geçti Sayın Başkan ile aramızda. İnşallah bunun başlangıcına biz vesile oluruz. Bekir Beyler Evleri ve Beyler Evi'nin restorasyonunu biz yapalım diye aramızda konuştuk. Biz başlangıcı yapalım, gerisi gelir" diye konuştu.

Türkiye'nin ender ilçelerinden bir tanesi

Ziyareti ve ilçelerine gösterdiği ilgili nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e müteşekkir olduğunu ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise, "İşin açıkçası göreve namzet olurken, bu kadar ilgi ve alaka göreceğimizi tahmin etmiyorduk. Ama Başkanımız büyük bir ivme kazandırdı. Manisa'ya kazandırdığı ivme, Kula'da devam ediyor. Bunu gezdiğimiz 2 saat içerisinde gayet rahat gördük. Şimdiye kadar 3 aylık geçen zaman dilimi içerisinde bu böyle oldu. 5 senelik zaman içerisinde muhtemelen O koşacak, biz arkasından yetişmeye çalışacağız. Çok mutlu oldum. Kula, tarihiyle, kültürüyle Türkiye'nin ender ilçelerinden bir tanesi. Eşi, benzeri az rastlanan inanç turizmiyle, tarih turizmiyle, kültürüyle, el sanatlarıyla müthiş bir yer. Şimdiye kadar hiçbir ivme olmamış. Ama bundan sonra inşallah niyetlerimiz halis. Başkanımız geldi, birlikte geziyoruz. İlerleyen zaman içerisinde çok güzel şeyler olacak. Ben teşekkür ediyorum kendisine" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kula'da Tarih Ayağa Kalkacak Turizm Canlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri
    11:10 Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri

    Boston Dynamics, Hyundai'ye satıldıktan sonra yeni Atlas robotunu tanıttı. Tamamen elektrikli olan yeni model, korku filmlerinden aşina olduğumuz sahnelere benzer bir video ile karşımıza çıktı. Yeni Atlas robotu, bir insandan hatta bir atletten çok daha güçlü ve esnek eklemlere sahip. Ayrıca daha insansı hareketlere sahip olan robot, insan boyutlarında ve daha atletik bir yapıya sahip. Yeni Atlas robotunun teknik ayrıntıları henüz açıklanmadı.

  • Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut
    11:09 Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut

    Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı dönemde verdiği sözü hatırlatarak Vine için anket açtı. Ankette Vine geri gelsin mi ya da gelmesin mi sorusu soruldu ve şu ana kadar yapılan oylamada Vine geri gelsin diyenler yüzde 70 gibi bir oranla önde. Bu sonuçlar, uygulama için yeni bir dönemin kapısını açabilir.

  • Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı
    11:09 Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'da meydana gelen kazalarda hafif ticari araç seyir halindeki tıra çarptı ve tır refüje devrildi. Nilüfer ilçesinde ise hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Her iki kazada da toplamda 2 kişi yaralandı ve polis olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

  • iPhone 17 Plus Ekran Özellikleri Ortaya Çıktı
    11:09 iPhone 17 Plus Ekran Özellikleri Ortaya Çıktı

    Apple'ın iPhone 16 serisini tanıtması beklenirken, sızdırılan raporlar iPhone 17 Plus modelinin daha küçük bir ekrana sahip olacağını ortaya koydu. Apple analistlerine göre, iPhone 17 serisinde değişiklik yapılacak ve Plus modeli daha küçük bir ekranla gelecek.

  • Zonguldak'ta Bisiklet Etkinliği Düzenlenecek
    11:08 Zonguldak'ta Bisiklet Etkinliği Düzenlenecek

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bisiklet turizmi ve etkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla Bülent Ecevit Üniversitesi, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, çeşitli kurum ve kuruluşlar ve BAKKA iş birliğiyle 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde bisiklet etkinliği düzenlenecek. Etkinlik, panel, çalıştay ve bisiklet turu olmak üzere 3 farklı aşamadan oluşacak ve bölgede ekoturizmin, doğa sporlarının ve sürdürülebilir turizmin gelişimi ile bisiklet rotalarının güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı
    11:08 İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı

    İrlandalı gazeteci-yazar David Cronin, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek verdiğini iddia ederek, von der Leyen'in tutuklanması gerektiğini savundu. Cronin, von der Leyen'e yönelik girişiminin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu ve von der Leyen'in tepki vermediğini belirtti. Cronin, von der Leyen'in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Gazze'deki Filistinlileri 'hayvan' olarak tanımladığı açıklamaları sırasında İsrail liderleriyle görüştüğünü ve bu durumu soykırıma ortaklık olarak değerlendirdiğini ifade etti. Cronin, von der Leyen'in eylemiyle İsrail'e zaman kazandırdığını ve gerçek bir uluslararası baskıya maruz kalmadan katliam yapmasına izin verdiğini söyledi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı
    11:07 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda tüm emekçileri Taksim Meydanı'na davet ettiğini söyledi. Taşçıer, Taksim Meydanı'nın emekçilerin ortak hafızası olduğunu vurgulayarak, Anayasa Mahkemesi'nin 1 Mayıs yasağını kaldıran kararının uygulanmasını istedi. Ayrıca, emekçilerin yaşadığı güvencesizlik, yoksulluk ve adaletsizlik sorunlarına dikkat çekerek, 1 Mayıs'ta meydanlarda olacaklarını belirtti.

  • Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi
    11:07 Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi

    Körfez ülkelerinde yaşanan aşırı yağışlar, Dubai Uluslararası Havaalanı'ndaki hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Havalimanı yetkilileri, zorlu koşullar nedeniyle uçuşu olan yolculara gelmemeleri çağrısında bulundu. Ülkede yaşanan su baskınları ve sellerde bir kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Umman'da en şiddetli yağışın yaşandığı son 75 yılda en az 19 kişi hayatını kaybetti. Dubai Havaalanı'na iniş ve kalkış dahil 300 uçuş iptal edildi ve yüzlerce uçuş ertelendi. Dubai'de evler sular altında kaldı, alışveriş merkezleri zarar gördü. Bilim insanları, bölgedeki aşırı yağışların iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğunu belirtiyor.


Advertisement