Kula Jeopark'ı Basın Mensuplarının Gözdesi Haline Geldi - Son Dakika
Yerel

Kula Jeopark'ı Basın Mensuplarının Gözdesi Haline Geldi

Kula Jeopark\'ı Basın Mensuplarının Gözdesi Haline Geldi

Kula merkezde iki gün boyunca çekim yapan Ege TV Ekibi Kula Volkanik Jeopark Alanı'nı televizyon ekranlarına taşıyor.
Bölgede iki gündür çekimlerine devam eden Ege Tv "Ege'nin Uzun İnce Yolları" proğramı sunucusu Erhan Önel, Kula'nın sadece...

02.12.2013 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kula merkezde iki gün boyunca çekim yapan Ege TV Ekibi Kula Volkanik Jeopark Alanı'nı televizyon ekranlarına taşıyor.

Bölgede iki gündür çekimlerine devam eden Ege Tv "Ege'nin Uzun İnce Yolları" proğramı sunucusu Erhan Önel, Kula'nın sadece Ege Bölgesi'nin değil; aynı zamanda Türkiye'nin önemli bir turizm merkezi olduğunu belirterek bu bölgeye Ege Tv ekranlarında yer vermek için Kula'yı ziyaret edttiklerini, Türkiye'nin ilk Jeopark alanı olan Kula Volkanik Jeopark alanını yerinde inceleyerek Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve Kula Volkanik Jeopark Koordinatörü Erdal Gümüş ile röportaj yaptıklarını söyledi.

Jeopark Genel Koordinatörü Erdal Gümüş yaptığı konuşmada Kula Belediyesi himayesinde hayata geçirilen "Kula Volkanik Jeoparkı, Avrupa Jeoparklar Ağı Başvuru Eylem Planı 2012" projesi neticesinde Kasım 2012 tarihinde Kula tescilli bir Avrupa ve UNESCO GGN jeoparkı olmak üzere Avrupa Jeoparlar ağına başarıyla başvurması ile başlayan süreç 5 Eylül 2013 tarihinde başarıyla sonuçlanarak kabul edilmiştir. 5 Eylül itibariyle Kula Türkiye'nin ilk ve tek Jeoparkı olarak tescillenmiştir. Kula Volkanik Jeoparkı üyelik sertifikası ise İtalya'da düzenlenen tören ile tarafımıza teslim edildi" dedi.

HERŞEY BİR HAYALLE İLE BAŞLAMIŞTI"

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın " Bir hayal ile çıktığımız yolda başarıya ulaşmak bizler ve Kulalı vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Renkların neşeli kenti Kulayı anlatmak için kelimeler yetmez. Ünlü tarihçi Strabon'un adlandırması ile Katakekaumene yani Yanık Ülke adıyla ilham alarak çıktığımız bu yol, en sonunda Dünyada adından söz ettiren bir yer haline gelme konusunda ilk adımını atmıştır. Yüzlerce yıldır sevgi ve hoşgörünün sembolü haline gelmiş Kula, kültürünü koruyabilen ender kentlerdendir. Jeotermal kaynakları, Ege bölgesinin en ciddi mutfak kültürlerini içinde barındırması ve en önemlisi Yunusun diyarı olması Kula'yı çok özel bir İlçe yapmaktadır. Diğer yandan Türkiye'de en son faaliyet gösteren yanardağlar Kula'da yer almaktadır. Çok zorlu bir süreçten geçen adaylık sürecimiz, başarıyla sonuçlanarak UNESCO listesinde yer almayı başardık. Türkiye'ye, Manisa'ya ve Kula'ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kula Jeopark'ı Basın Mensuplarının Gözdesi Haline Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement