Kula Jeoparkı Örnek Oluyor - Son Dakika
Güncel

Kula Jeoparkı Örnek Oluyor

Kula Jeoparkı Örnek Oluyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, UNESCO belgeli Kula Jeoparkı için bilgi almaya gelen Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aydın Büyüksaraç'ı makamında ağırladı.

29.07.2016 11:21  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk Jeoparkı olan, 2013 yılında Avrupa ve UNESCO sertifikası alan Kula Jeoparkı, Türkiye'ye örnek oluyor. Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aydın Büyüksaraç, Kula Jeopark'ı ile ilgili bilgi almak için Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil'i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete Yrd. Doç. Dr. Murat Kürşat, Yrd. Doç. Dr. Yunus Levent Ekinci ve Kula Jeoparkı Koordinatörü Erdal Gümüş de katıldı.

Nemrut Jeoparkı'na Kula Örnek Olacak

Kula Jeoparkı ile ilgili bilgi almak için geldiklerini belirten Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aydın Büyüksaraç, "Manisa'nın Kula İlçesi'nde bulunan ve UNESCO tarafından sertifika alan Jeopark ile ilgili Sayın Azmi Açıkdil'den bilgi almaya geldik. Bitlis'de Nemrut Jeoparkı adıyla Ahlat ve Tatvan bölgelerini kapsayan alanda, Jeopark hazırlığı içerisindeyiz. Bitlis Valimiz Sayın Ahmet Çınar'ın da destekleriyle, şehrimizin turizmine katkı sağlayacak Jeopark projesini hayata geçirmek istiyoruz. Burada da Türkiye'de ilk olan Kula Jeoparkı'nın tüm aşamalarıyla ilgili bilgi aldık. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere tüm ekibine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

'Kula Jeoparkı İçin Yaptığımız Çalışmaları Aktardık'

Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, "Kula Jeoparkı hem dünyada hem de ülkemizde turizme katkı sağlaması açısından önemli bir projedir. Bitlis Eren Üniversitesi'nden gelen değerli hocalarımızla Kula Jeoparkı'nın kuruluş ve gelişim evreleri hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye'nin ilk Jeoparkı olan ve UNESCO tarafından sertifika alan Kula Jeoparkı ile ilgili yaptığımız çalışmaları aktardık. Bu çalışmanın Türkiye'de ilk defa Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin liderliğinde yapılıyor olması çok önemli. Dolayısıyla bizler de bilgi almak isteyen kent yöneticileri ve öğretim görevlilerine elimizden gelen desteği vermeyi sürdüreceğiz. Umarım Nemrut Jeoparkı da, Kula Jeoparkı gibi önemli bir konuma gelir. Jeopark turizminin artması sonucunda ülkemiz kazanır. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kula Jeoparkı Örnek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement