Kula'nın Atıksuları Maski'yle Arıtılıyor - Son Dakika
Yerel

Kula'nın Atıksuları Maski'yle Arıtılıyor

Kula\'nın Atıksuları Maski\'yle Arıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kula’dan devraldığı atıksu arıtma tesisini çalışır duruma getirdi.

10.08.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kula'dan devraldığı atıksu arıtma tesisini çalışır duruma getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tesisin çalıştırılması ile birlikte ilçedeki evsel atıkların insan ve çevre sağlığına zarar vermesinin önüne geçildiğini belirtti.

MASKİ Genel Müdürlüğü, devralıp, aktif hale getirdiği atıksu arıtma tesisleriyle de Manisa'nın kaderini değiştiriyor. Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Kula Belediyesi'nden MASKİ'ye geçen tesis yapılan çalışmaların ardından aktif hale getirildi. MASKİ'den önce evsel nitelikli atıksuların doğaya karıştığı ilçede artık vatandaşların gönlü daha rahat. 2022 yılına kadar 44 bin nüfusa hitap edecek olan tesis, yapılacak revizesinin ardından 2042 yılına kadar 69 bin nüfusa hitap edecek.

Tesiste yapılan çalışmalar

MASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, tesisin devralınmasının ardından kaba ve ince ızgaraları yeniledi. Gaz algılama sistemi kurularak güvenlikli bir yapıya kavuşturulan tesiste, polielektrolit dozaj pompaları değiştirildi. Çevre düzenlemesi yapılan tesis çalışır duruma getirilerek Kulalı vatandaşların hizmetine sunuldu.

"İnsan ve çevre sağlığı korunuyor"

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Kula'da aktif hale getirerek vatandaşların hizmetine sundukları tesis hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "1 milyon 380 bin nüfusa sahip ilimizin ekolojik dengesini koruyarak hemşehrilerimizin rahatı için çalışıyoruz. Geniş yüzölçümümüzle hem Gediz hem de Bakırçay'ı içine alan sınırlara sahibiz. Bu sınırları korumak adına atıksu arıtma tesisleri inşa ederek ilimizi koruyoruz. Bünyemizde devralıp çalıştırdığımız tesislerde var. Kula Belediyesi'nden devraldığımız ve devraldığımızda atıl durumda bulunan tesisimizi yaptığımız yenileme çalışmaları ve değişiklik yaptığımız bir takım aksamlarla Kula'nın çevresini temizlemesi için çalışır duruma getirdik. Ekiplerimizin çalışmaları il genelinde hız kesmeden devam edecek. Daha temiz ve yaşanabilir bir Manisa için çalışmalarımız sürecek. Kula'da oluşan evsel atıklar insan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kula'nın Atıksuları Maski'yle Arıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement