Kulaçlar Bayramoğlu'nda Atıldı - Son Dakika
Güncel

Kulaçlar Bayramoğlu'nda Atıldı

Kulaçlar Bayramoğlu\'nda Atıldı

Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası Darıca etabı ile devam etti

25.08.2014 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 16, 23 ve 30 Ağustos tarihlerinde bu yıl ikincisini organize ettiği Açık Su Yüzme Şampiyonası'nın ikinci etabı bu sabah (Cumartesi) Darıca Bayramoğlu Halk Plajı'nda yüzüldü.

12 kategoride ve 2 bin metrelik parkurda gerçekleştirilen yarışa vatandaşların yanı sıra Türkiye Yüzme Federasyonuna bağlı toplam 121 yüzücü katıldı. Yarışta erkekler genel klasmanında Emre Öztürk birinci oldu. Sporcu 2 bin metreyi 28 dakikada tamamladı. Bayanlar genel klasmanında ise Nilay Erkal yarışı birinci tamamladı. Bayan sporcu parkuru 31 dakikada tamamladı.

YARIŞI İZLEDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği işbirliği ile gerçekleştirdiği Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası'na vatandaşlar geçen seneye oranla bu yıl daha yoğun ilgi gösterdi. Yarışları Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Gençlik Spor Şube Müdürü Doğa Ergün, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Başkan Danışmanı Nermin Tol, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hikmet Tatoğlu, Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kater ile çok sayıda vatandaş izledi.
BAŞKAN 41 OMUZ NUMARASIYLA YARIŞTI
Yarış öncesinde yüzücüler için parkurla ilgili bilgilendirme yapıldı. Yarış; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ve Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar'ın verdiği startla başladı. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da 41 omuz numarasıyla yarışa katılarak vatandaşlarla birlikte kulaç attı.
121 YÜZÜCÜ KATILDI
Yarışa aralarında Türkiye Yüzme Federasyonu'na bağlı lisanslı sporcular ile vatandaşların oluşturduğu 79'u erkek, 42'si bayan olmak üzere toplam 121 yüzücü katıldı.
EMRE'YE İLK TEBRİK BAŞKANDAN
Öte yandan yarışı ilk tamamlayan, birinci etabın da şampiyonu Milli Yüzücü Emre Öztürk oldu. 18-25 kategorisinde yarışan başarılı sporcu 2 bin metrelik parkuru 28 dakikada bitirdi. Emre Öztürk, geçen hafta Kerpe'de gerçekleştirilen Açık Su Yüzme Şampiyonası'nın ilk etabını da erkekler klasmamında birinci tamamlamıştı. Emre'yi ilk tebrik eden ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu.
SPORCULARA ENERJİ TAKVİYESİ
Yarışı tamamlayan yarışçılara, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından enerji takviyesinde bulunuldu. Sporculara meyve suyu, sandviç ve sudan oluşan kumanyalar verildi.
12 KATEGORİDE YAPILDI
Darıca Bayramoğlu'nda yapılan yarışlar ilk etapta olduğu gibi 12 kategoride düzenlendi. Yarışlara, 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstü yüzücüler katıldı. Bu 6 farklı yaş kategorisi kadın-erkek grupları olarak ayrı değerlendirileceğinden toplam 12 olarak belirlendi.
MADALYALARINI ALDILAR
Tüm kategorilerde yarışların bitmesinin ardından ise madalya törenine geçildi. Dereceye giren yüzücüler altın, gümüş ve bronz madalyalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve protokol üyelerinin elinden aldı. Ayrıca tüm kategorilerde kadın-erkek gruplarında birinci olanlara 400 TL, ikinci olanlara 300 TL, üçüncü olanlara ise 200 TL ödül verildi.
KOCAELİ EN İYİSİNE LAYIK
Ödül töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu söze yarışa katılan tüm sporculara teşekkür ederek başladı. Kocaeli'nin denizlerinde artık yüzüldüğünü, kulaçların atıldığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "Çevreye yapılan yatırımlar bize geri dönüyor. Artık eskiden olduğu gibi denizlerimizde yüzüyoruz. Bu konuda hepimizin üzerine büyük görev düşüyor. Sahilimize, denizimize iyi bakacağız ki o da hep bize böyle gönlünü açsın" dedi. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli için her zaman en iyisini istediklerini de kaydederek, "Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü Kocaeli her şeyin en iyisine layık" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kulaçlar Bayramoğlu'nda Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayağını çapa makinesine kaptırmıştı, hastanede hayatını kaybetti
    12:03 Ayağını çapa makinesine kaptırmıştı, hastanede hayatını kaybetti

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde tarla sürdüğü esnada ayağını çapa makinesine kaptırarak ağır yaralanan 75 yaşındaki Tacettin Başkan, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Başkan'ın cenazesi, Akyazı Yongalık Civekdağı Mahallesi Camii'nde defnedilecek.

  • Fatsa'da cep telefonunun bataryası şarj sırasında patladı
    12:03 Fatsa'da cep telefonunun bataryası şarj sırasında patladı

    Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir telefon tamir dükkânında, tamire götürülen cep telefonunun bataryası şarj sırasında patladı. İşletme sahibi hızlı bir şekilde yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Bursa'da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı
    12:02 Bursa'da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı

    Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören diğer sürücüler gördükleri karşısında hayrete düştü. Olay, merkez Nilüfer ilçesi İzmir Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören diğer sürücüler gözlerine inanamadı. Yan yan giden tırı görenler dönüp bir daha bakarken o anlar kamera ile kaydedildi.

  • Elazığ'da Bayram Süresince Yaralamalı Kaza Sayısında Yüzde 41 Düşüş
    12:02 Elazığ'da Bayram Süresince Yaralamalı Kaza Sayısında Yüzde 41 Düşüş

    Elazığ'da Ramazan Bayramı süresince polis ekipleri tarafından 16 bin 854 araç denetlenirken, alınan tedbirler çerçevesinde yaralamalı kaza sayısında yüzde 41'lik bir düşüş yaşandığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram tatili boyunca trafiğin ve sürücülerin güvenliği için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Denetim sayılarında yüzde 100 artış sağlanarak 16 bin 854 aracın denetlendiği belirtilirken, toplam 13 adet yaralamalı kaza meydana geldiği ve ölümlü kaza yaşanmadığı ifade edildi.

  • Gölcük'te Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:02 Gölcük'te Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan bir işyerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. İki işyeri daha etkilendi ancak yangın büyümeden kontrol altına alındı. Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement