Kulaçlar Madalya İçin Atılacak - Son Dakika
Spor

Kulaçlar Madalya İçin Atılacak

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan: "2016 Rio Olimpiyatları'nda yarı final ve finallere kalarak en az bir madalya kazanmayı hedefliyoruz" "Gelecek yıl Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda başlayacak madalya serüvenimiz dünya ve olimpiyatlara da yansıyacak" "2015'ten itibaren Türkiye'de yüzme,

08.09.2014 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VOLKAN KAŞİK - Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, 2016 Rio Olimpiyatları'nda yarı final ve finallere kalarak en az bir madalya kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

Bozdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yüzme sporunun hızla geliştiğini, 6 yıl önce 8 bin olan sporcu sayısının 30 bine ulaştığını ifade etti.

Sporcu sayısını artırmak ve başarıyı yakalamak adına önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Bozdoğan, bu kapsamda olimpiyat tarihinin en çok madalya kazanan sporcusu Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman ile anlaştıklarını anımsattı.

Bob Bowman'ın Türk sporcuları olimpiyatlara hazırladığını bildiren Bozdoğan, şunları kaydetti:

"Bob Bowman ve ekibi, sporcu sayımızı 100 bine çıkarmayı hedefliyor. ABD'de milli takım seçilirken 300 bin sporcu içerisinden 50 kişi seçiliyor. Maalesef bizde elit sporculardan 100 kişi içerisinden seçiliyordu. Ancak 3-4 yıl sonra biz de 50 bin kişi içerisinden milli takımı oluşturacağız. Yapmış olduğumuz projelerle hem sporcu sayısını hem de başarıyı artıracağız. Gelecek yıl temmuz ayında Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda başlayacak madalya serüvenimiz dünya ve olimpiyatlara da yansıyacak."

Hedef 2016 Rio Olimpiyatları

Bozdoğan, yüzmede en kısa sürede başarıyı yakalayacaklarına inandıklarının altını çizerek, "2016 Rio Olimpiyatları'nda yarı final ve finallere kalarak en az bir madalya kazanmayı hedefliyoruz. Tohum projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve genel müdürlüğün verdiği desteklerle 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya sayısı daha da üst seviyelere çıkacak" dedi.

"Yüzmede, dünya ve Avrupa'yı yakalayacağız"

Önceki yıllarda Avrupa Gençler Şampiyonası ve Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'nde (EYOF) madalya alamadıklarını vurgulayan Bozdoğan, şöyle devam etti:

"Ancak şimdi madalyalar gelmeye başladı. Ayrıca yaptığımız yatırımların meyvesini 2015 Temmuz ayında alacağımızı düşünüyorum. Alttan gelen genç yetenekli yüzücülerimiz şuan dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor. Önemli olan onları ileri yaş guruplarına doğru taşımak. O da sistem, ilgi ve alakayla oluyor. Biz de bunların hepsini gösteriyoruz. Çok çalışıyoruz, bu çalışmanın sonucunu alacağız. 2015'ten itibaren Türkiye'de yüzme, dünyada ve Avrupa'da istenilen seviyeye gelecek." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kulaçlar Madalya İçin Atılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement