Kullanılmayan Konutlar İçin Kanun Teklifi - Son Dakika
Politika

Kullanılmayan Konutlar İçin Kanun Teklifi

İzmir Bağımsız Milletvekili Günay'ın teklifi, iskana açılmış site veya çok katlı yapıda 10 yıldan buyana kullanılmayan konutların, maliyet değeri üzerinden kamulaştırılarak satılmasını öngörüyor.

19.06.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay,  iskana açılmış site veya çok katlı yapıda 10 yıldan buyana kullanılmayan konutların, maliyet değeri üzerinden kamulaştırılarak satılmasını öngören kanun teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığı'na sunulan teklife göre, iskana açılmış bir site ya da çok katlı yapıda 10 yıldan buyana kullanılmayan konutlar, maliyet değeri üzerinden kamulaştırılacak. Kamulaştırılan konutlar açık artırma yöntemiyle, kendisine ve eşine ait konutu bulunmayanlara satılacak.

İskana açılmış bir bölgede başlayıp, 2 yıl içinde tamamlanmayan yapı ise ilgili belediye tarafından yıktırılacak ve alanı çevreye uyumlu hale getirilecek.

İlgili belediye tarafından kurulacak komisyonun, inşaatın tamamlanmasının ekonomi açısından uygun olması kararlaştırması halinde, yapı tamamlanarak bedeli malikinden tahsil edilecek. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kullanılmayan Konutlar İçin Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement