Kulp Derneklerinden Kobanili Ailelere Destek - Son Dakika
Yerel

Kulp Derneklerinden Kobanili Ailelere Destek

Kulp Derneklerinden Kobanili Ailelere Destek

Diyarbakır’ın Kulp İlçe Belediye Eşbaşkanı Metin Dinar, Kobanili ailelere destek yardımı için Kulp dernekleriyle bir araya geldi.

12.11.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Belediye Eşbaşkanı Metin Dinar, Kobanili ailelere destek yardımı için Kulp dernekleriyle bir araya geldi.

IŞİD saldırıları sonucu 450 kişilik 65 aile Kulp ilçesine yerleşti. Bu kapsamda Kulp Belediye Eşbaşkanı Metin Dinar ve DBP Kulp İlçe Başkanı Vezir Tekin, Ankara ve İstanbul'a giderek, Kulp dernek yönetici ve üyeleri ile bir araya gelip destek yardımı organize etti.

On günden fazladır süren dernek ziyaretlerinin ilki Ankara Kulp-Der ile başladı. Kulp-Der yönetimi ve üyeleri ile bir araya gelen Eşbaşkan Dinar ve Tekin, Kulp'ta yaşayan Kobanili aileler hakkında bilgilendirmeler de bulundu. Dernek adına konuşan Ankara Kulp-Der başkanı avukat Avni Mustafaoğlu, Kobani'de yaşanan süreci dikkate takip ettiklerini belirterek, "Kulp'a gelen Kobanili dostlarımızın başımızın üstünde yerleri vardır. Elimizden ne geliyorsa yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Ankara'daki dernek ziyaretinden sonra İstanbul'a geçen Eşbaşkan Dinar ve Tekin, Avrupa yakasında bulunan Kulp-Der ve Anadolu yakasında bulunan Pasur-Der'e ziyarette bulundu. Öncelikle Kulp-Der yöneticileri ve üyeleri ile bir araya gelen Eşbaşkan Dinar ve Tekin, Kulp'a gelen Kobanili ailelerin durumları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yaklaşık on gündür gurbetteki Kulp'lular ve Kulp dernekleri ile temaslarının sürdüğünü belirtilen Dinar, IŞİD saldırılarından göç edip Kulp'a yerleşen Kobanili ailelerin yaşam standartlarını yükseltmek için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Dernek ziyaretlerinde ilçe için ileriye dönük yatırımlar konusunda da görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Dinar, "Pasurlu iş adamlarımızla ilçemiz için üretime dönük, projeler ve yatırımlar yapılması için ortaklaştık. İlçemizin ihtiyaçları için atılım ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kobanili dostlarımız için katkıda bulunan herkes minnettarız" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kulp Derneklerinden Kobanili Ailelere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement