Kulp'ta 57 Mahallenin Sorunu Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Kulp'ta 57 Mahallenin Sorunu Tartışıldı

Kulp\'ta 57 Mahallenin Sorunu Tartışıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından "Amed 2020 Stratejik Plan Toplantıları" kapsamında Kulp ilçesinde 57 mahalle muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirildi.

24.06.2014 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kulp Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, Kulp Belediyesi Eşbaşkan Sadiye Süer Baran, Kulp Belediyesi Meclis üyeleri, DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanlarının yanı sıra 57 mahalle muhtarı katıldı.

Mahalle sorunlarının tartışıldığı toplantıda konuşan Anlı, toplantıların temel amacının mahallelerin sorunlarını tespit ederek, bu doğrultuda aciliyet arz eden sorunları gidermek olduğunu söyledi. Beş yıllık stratejik planı oluşturmayı amaçladıklarını belirten Anlı, "İl ve ilçe merkezlerimizdeki vatandaşlarımızın gördüğü tüm hizmetleri köylerimizde de vereceğiz. Belediyemize bağlanan tüm mahallelerimize eşit bir şekilde hizmet edeceğiz bize oy vermiş oy vermemiş ayrımı yapmadan hizmetlerimiz devam edecektir" dedi.

Kulp Belediye Eşbaşkanı Sadiye Süer Baran ise, "Öncelikle yapılması gereken çalışmalarımız şu an devam ettiği gibi aralıksız olarak da devam edecektir. İlçemize bağlı mahallelerin özelikle Aygün, Akçasır, Alaca tarafı ve Yaylak, Ağaçkorur, Elmalı, İslamköy tarafı çok dağlık bir yapıya sahiptir. Buradaki yerleşim yerlerinin yol sıkıntıları ciddi anlamda devam edilmekte ve yağışlı havalarda her ne kadar yol yapımı tamamlanmış olmuşsa bile tekrardan bozulmakta biz elimizde geldikçe vatandaşlarımızı mağdur etmemeye gayreti çabası içerisindeyiz. Biz sizden biraz zaman istiyoruz. Sosyal faaliyetler olarak ilçe merkezinde çocuk parkları ve aile çay bahçesi açma çalışmalarımız devam etmekte. En kısa sürede projelerimizi tamamlayacağız" dedi.

Daha sonra muhtarların görüş ve taleplerini dinleyen eşbaşkanlar, sorunlara ilişkin notlarını aldı. Toplantı verilen yemeğin ardından sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kulp'ta 57 Mahallenin Sorunu Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement