Kulp'ta İlaçlama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Kulp'ta İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

Kulp\'ta İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kulp ilçesine bağlı 57 mahalle ve 380 mezrada sivrisinek, karasinek ve uçkun mücadelesinde 800 litre/kg ilaç kullandı.

01.09.2016 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, kent merkezi ve kırsal ilçelerde ilaçlama çalışmalarını 85 ekip ve 56 araçla gece gündüz sürdürüyor.

Mart ayında start alan çalışmalar kapsamında, 57 mahalle ve 380 mezrasıyla kentin en büyük ilçelerinden biri olan Kulp'ta da çalışmalar devam ediyor. Dört ekiple yürütülen çalışmalar, gündüz vektörlerle mücadele, gece ise ULV çalışmaları kapsamında sürerken, ekiplerin ilçede sivrisinek, karasinek ve uçkun mücadelesinde 800 litre/kg ilaç kullandığı belirtiliyor.

Kulp'ta 57 Mahalle 380 Mezrada Çalışmalar Sürüyor

İlçedeki ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, ilaçlama çalışmalarının kent genelinde 205 personelle yürütüldüğünü, merkezde ve kırsal ilçelerde gündüz vektörlerle mücadele, gece ise ULV çalışmaları bazında devam ettiğini açıkladı. Kulp ilçesinin 57 mahalle ve 380 mezraya sahip büyük bir ilçe olduğuna dikkat çeken Mertoğlu, "Burada 4 kişilik bir ekip çalışıyor. Bütün alanlara girmeye çalışıyoruz. Kulp merkez ve mahallelerinde 800 litreye yakın ilaç kullanıldı. Bu ilaçlar, sivrisinek ve karasinek larvaları ile uçkunlara karşı kullanıldı. Özellikle uçkunlara karşı mücadelemiz gece devam ediyor." dedi.

İlaçlama Belirli Periyotlarla Yapılıyor

İlaçlama çalışmalarının periyotlar şeklinde sürdürüldüğünü ifade eden Mertoğlu, 18 günde bir gündüz, 5 günde bir de gece ULV çalışması yapıldığını kaydetti. Sık aralıklarla ilaçlama yapmanın ekolojik dengeye zarar verdiğine dikkat çeken Mertoğlu, bu nedenle belirli periyotlar çerçevesinde ilaçlama yapıldığının altını çizdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kulp'ta İlaçlama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement