Kulp'ta Yeni Su Depoları İnşa Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Kulp'ta Yeni Su Depoları İnşa Ediliyor

Kulp\'ta Yeni Su Depoları İnşa Ediliyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kulp ilçesi kırsal mahallelerine 75 ve 50'şer tonluk üç yeni su deposu inşa ediyor.

18.08.2016 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kulp'ta içme suyu sorunlarını büyük ölçüde çözdü. İlçede var olan tüm içme suyu şebekelerini değiştiren DİSKİ, 1 Nisan 2014 tarihinden bugüne tam 35 bin metre içme suyu şebekesini yeniledi, onlarca su deposu yaparak merkez ve kırsal mahallelere sağlıklı içme suyu temin etti.

"Depo Sayısı 77'ye Çıkacak"

DİSKİ Genel Müdürlüğü Kulp Şube Müdürü Mehmet Tantekin,ilçenin iki ayrı Grup İçme Suyu'ndan beslendiğini söyleyerek, Akdoruk (Hevedan) Grup İçme Suyu'nun, 38 kırsal mahalle ve 10 mezraya 48 depoyla; Badika Grup İçme Suyu'nun ise 12 köy ve 6 mezraya 26 depoyla hizmet verdiğini söyledi. Kulp'ta Hamzalı Kırsal Mahallesi Akyaprak Mezrası'nda, Başbuğ ve Kayhan kırsal mahallelerinde yeni su depoları yaptıklarını belirten Tantekin, "Merkezde bin 500, 500, 250 ve 150 ve iki adet 50 metreküp kapasiteli depolarımız faal olarak çalışıyor. Şu an kırsal mahalleler de dahil olmak üzere 74 adet su depomuz mevcut. Yeni yapılan depolarla birlikte bu sayı 77'ye çıkacak" dedi.

Akyaprak'ta 50 Metreküplük Depo

Tantekin, Hamzalı Kırsal Mahallesi Akyaprak Mezrası'nda 50 metreküplük su deposunun inşaat çalışmalarında sona gelindiğini ifade ederek, "Yatay pompaların takılmasıyla birlikte, keson kuyudan alacağımız su bu depoya pompalanarak verilecek, dezenfekte edildikten sonra mezraya temiz içme suyu verilecek. İş kapsamında 17 adet enerji nakil hattı direği dikildi, 3 bin metre içme suyu şebekesi döşendi. Ev bağlantıları yapılmasının ardından mezraya temiz içme suyu verilecek. Çalışmaların 15 gün sonra tamamlanmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Başbuğ'da 75 Metreküplük Depo

Başbuğ Kırsal Mahallesi'nde 75 mm çapındaki borular kullanarak, 11 bin 500 metre içme suyu şebekesi döşediklerini kaydeden Tantekin, yapım çalışması devam eden 75 metreküplük depo inşasının 15 gün sonra tamamlayacaklarını dile getirdi.

Kayhan Mahallesi'ne Yeni Su Deposu

Tantekin, aynı şekilde Kayhan Kırsal Mahallesi'nde de 50 metreküplük yeni su deposunun yapım çalışmasında sona geldiklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bu çalışma kapsamında 15 adet enerji nakil direği kurduk. Mahallede 75 mm çapında borular kullanarak 13 bin metre uzunluğunda şebeke yenileme çalışmaları yaptık. Depo çalışmalarında son işlerin yapılması ile birlikte depomuz faal hale gelecek. Çalışmalarımızı 10 gün içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu depomuz yıllar önce yapılan 50 metreküplük eski depoyla birlikte çalışacak."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kulp'ta Yeni Su Depoları İnşa Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement