Kültür AŞ'den, İstanbul'un İncileri Sur Dışı Camileri Kitabı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kültür AŞ'den, İstanbul'un İncileri Sur Dışı Camileri Kitabı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Camiler Haftası nedeniyle 172 sur dışı camisinin tanıtıldığı yeni bir kitap yayımladı.

17.10.2014 21:19  Güncelleme: 22:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Camiler Haftası nedeniyle 172 sur dışı camisinin tanıtıldığı yeni bir kitap yayımladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, araştırmacı-yazar Sudi Yenigün tarafından yayıma hazırlanan kitap, geçen yıl Kültür AŞ tarafından yayımlanan ve büyük ilgi gören "Sur İçi Camileri" kitabından sonra serinin ikinci kitabı olarak okuyucuyla buluşuyor.

Eyüp Sultan Camisi'nden Ortaköy Camisi'ne, Merkez Efendi Camisi'nden Yahya Efendi Camisi'ne kadar İstanbul'u İstanbul yapan tarihi 172 cami, "İstanbul'un İncileri Sur Dışı Camileri" adlı kitapta bir araya geliyor. Kitap, Eyüp'ten başlayarak Sarıyer'e uzanan yolculuğunda, camilerin güncel iç ve dış fotoğraflarının yanı sıra tarihini ve mimari yapısını da anlatıyor.

Kitapta, Eyüp'ten başlayarak sur dışı bölgesinin tüm mahalle ve sokaklarındaki camiler, bir gezi dizisi halinde okuyucunun dikkatine sunuluyor. Kitap, camilerin güncel iç ve dış fotoğraflarının yanı sıra her bir caminin adresi ve yol tarifi, ne zaman, kim tarafından ve hangi mimara inşa ettirildiği, zaman içinde camilerde meydana gelen değişimler, sonradan yapılan restorasyon ya da tamiratlar ve camilerin günümüzdeki son durumu gibi bilgiler içeriyor. Kitabı önemli kılan bir başka özelliği ise sur dışındaki camilere ait bilgileri güncelleyerek kapsamlı bir durum tespiti içermesi.

Kitapta, sur dışında inşa edilen camilerin yüzyıllara göre dağılımlarıyla ilgili bilgilere de yer veriliyor. Kitaba göre, sur dışı bölgesinde en çok cami 16 ve 17. yüzyıllar arasında inşa edilmiş. Kitap, her caminin ayrı bir özelliğini ele alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kültür AŞ'den, İstanbul'un İncileri Sur Dışı Camileri Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement