Kültür Elçileri Samsun'da - Son Dakika
Yerel

Kültür Elçileri Samsun'da

Kültür Elçileri Samsun\'da

Yunus Emre Enstitüsü “Türkçe Yaz Okulu” programı başladı.

02.08.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Enstitüsü "Türkçe Yaz Okulu" programı başladı.

46 ülkeden 540 yabancı öğrenci Türkçe Yaz Okulu programı ile Türkçeyi yerinde öğrenecek. Bu kapsamda Türkiye'ye gelen öğrencilerin bir kısmı Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır'ın konuğu oldu.

Ankara Üniversitesi TÖMER Samsun Şubesi İdari Kordinatörü Ruşen Dinnen ve Yunus Emre Enstitüsü Rehber Öğretmeni Gülay Karakök önderliğinde Samsun'a gelen yabancı öğrenciler Turan Çakır'ı makamında ziyaret etti. Afganistan, Avusturya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Filistin, Kosova, Lübnan, Sudan gibi 12 farklı ülkeden 19 öğrencinin katıldığı ziyarette öğrencilerle tek tek tanışarak sohbet eden Çakır, misafirleri ile yakından ilgilendi.

Samsun'u tanıtan kitapçık ve broşürlerden vermeyi de ihmal etmeyen Çakır, Türkçeyi ve Türk kültürünü yerinde öğrenen öğrencilerin Samsun'u tanıyarak Samsun'un kültürünü kendi ülkelerine taşıyacak olmalarının önemine vurgu yaptı. Atakum sahilinde gezi yaptıklarını belirten öğrenciler ise Samsun'u çok beğendiklerini ve sahiline hayran kaldıklarını söylediler.

1 ay boyunca Samsun'da kalacak olan öğrenciler Türkçeyi yerinde öğrenme ve Türk kültürünü tanıma fırsatı bulacaklar. Programın sonunda İstanbul'da bir araya gelecek olan öğrenciler "1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı" etkinliğinin ardından ülkelerine dönecekler. 16 ildeki 20 üniversitede gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu programı 27 Ağustos'ta sona erecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kültür Elçileri Samsun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement