Kültür elçilerinin Büyükşehir çıkarması - Son Dakika
Güncel

Kültür elçilerinin Büyükşehir çıkarması

Kültür elçilerinin Büyükşehir çıkarması

'30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın heyecanını yaşayan dansçılar, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

12.07.2016 14:04  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda bu akşam yapılacak finalin heyecanını yaşayan dansçılar, Bursa'daki son günlerinde, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek gördükleri ilgi nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından '55. Uluslararası Bursa Festivali' kapsamında gerçekleştirilen '30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda final bu akşam Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.

Bursa'da 5 gün boyunca rengarenk görüntülere imza atarak yöresel kültürlerini tanıtan dansçılar, kentteki son günlerinde Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık'ın Heykel'deki Tarihi Belediye Binası meclis salonunda bir araya geldiği dansçılar, Bursa'da gördükleri ilgi ve misafirperverlik nedeniyle teşekkürlerini iletti. Bulgaristan, K.K.T.C., Şili, Polonya, Yunanistan, Kırgızistan, Cibuti, Litvanya, Bosna Hersek, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Cezayir, Tunus, Kosova, Kolombiya, Türkmenistan, Makedonya ve Kazakistan'a has yöresel kostümleriyle ziyarete renk katan dansçılar, Başkanvekili Karlık'a ülkelerine özgü hediyeler verdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez'in de katıldığı görüşme, renkli anlara sahne oldu.

"Bursa'da ülkelerin dostluğu kazanacak"

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, dansçılara Bursa'yı hatırlatan hediyeler verdiği görüşmede, katılımcıların kültür elçileri olduklarını söyledi. Bursa'da yaklaşık 1 hafta boyunca özel ve anlamlı bir organizasyonun hayat bulduğunu ifade eden Başkanvekili Karlık, "Tarih ve medeniyetin başkenti, UNESCO Kültür Mirası Bursa'ya geldiğiniz için çok mutluyuz. Dünyanın geleneksel değerlerinin Bursa'da buluştuğu bu özel organizasyon, değerli barış elçileri ile özgürlük, barış ve mutluluğu tüm dünyaya taşıyor. 19 farklı ülkeden Bursa'ya gelen konuklarımız, 17 ilçemizde de rengarenk kültürlerini tanıttı, vatandaşlarımızın da beğenisini topladı. Bizler çok olumlu tepkiler aldık. Bu akşamki yarışmanın finalinde sonuç ne olursa olsun, Bursa'da ülkelerin dostluğu kazanacak. Dansçılar, ülkelerine kültür elçilerimiz olarak dönecekler" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkanvekili Karlık ve Erdönmez, renkli kostümleriyle görsel bir şölene imza atan dansçılarla da hatıra fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kültür elçilerinin Büyükşehir çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement