Kültür Evlerinde Ders Takviye Kursları Başladı - Son Dakika
Yerel

Kültür Evlerinde Ders Takviye Kursları Başladı

Kültür Evlerinde Ders Takviye Kursları Başladı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kültür evlerinde 2016-2017 Eğitim öğretim dönemine ait ders takviye kurslarının başladığını belirterek, "Kültür evlerimizde öğrencilerimiz hem hayata, hem sınavlara hazırlanıyor.

26.09.2016 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kültür evlerinde 2016-2017 Eğitim öğretim dönemine ait ders takviye kurslarının başladığını belirterek, "Kültür evlerimizde öğrencilerimiz hem hayata, hem sınavlara hazırlanıyor. Kurslara katılan öğrencilerimizin eğitim setleri de belediyemiz tarafından karşılanıyor" dedi.

Çelikcan, 11 kültür evinde açılan kurslarda kaynakçılıktan tekstile, el sanatlarından müzik kurslarına kadar 68 branşta 800'e yakın meslek edindirme ve hobi kurslarından her yıl binlerce Yüreğirlinin faydalandığını kaydetti.

Kültür evlerindeki bu kursların yanı sıra "Okula Destek Kursları"nın da öğrenciler için vazgeçilmez hale geldiğini ifade eden Çelikcen, şöyle devam etti:

"Bütün kültür evlerinde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere verilen kurslarda öğrencilerimiz hayata ve sınavlara hazırlanıyor. Kurslarda rehberlik hizmetleri de alan öğrenciler düzenli olarak yapılan deneme sınavları ve tarama testleri ile eksikliklerini görme imkanı buluyor. Ayrıca öğrenciler gezi, tiyatro, sinema, piknik gibi etkinliklerle stres atarak gönüllerince eğleniyor. Yüreğir Belediyesi başarılı öğrencileri tablet PC ve çeşitli hediyelerle ödüllendiriyor. Bütün öğrencilerin eğitim setleri de ücretsiz dağıtılıyor. Kültür Evleri'ndeki Okula Destek Kursları eğitime büyük destek sağlarken bu kurslardan yararlanan öğrenciler hiçbir ücret ödemiyor. Kültür evlerimizde öğrencilerimiz hem hayata, hem sınavlara hazırlanıyor. Kurslara katılan öğrencilerimizin eğitim setleri de belediyemiz tarafından karşılanıyor. Yüreğir'in eğitimdeki makus talihini yenmesi ve eğitim kalitesinin yükselmesinde büyük rol oynayan kültür evleri dershanelerin kapatılması süreciyle birlikte önemini artırdı. Kültür evlerimizde eğitim gören birçok öğrencimiz çok güzel okullara yerleştiler. Bu da bizi mutlu etmektedir" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kültür Evlerinde Ders Takviye Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement