Kültür Turizminde Sınır Ötesi İş Birliği Başladı - Son Dakika
Güncel

Kültür Turizminde Sınır Ötesi İş Birliği Başladı

Kültür Turizminde Sınır Ötesi İş Birliği Başladı

Sınır Ötesi İşbirliği Ağlarının Kurularak Kültür Turizmi’nde Kalite Standartlarının Yükseltilmesi (ALECTOR) Projesi başlangıç toplantısı Yunanistan’ın Drama şehrinde gerçekleştirildi.

05.06.2014 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sınır Ötesi İşbirliği Ağlarının Kurularak Kültür Turizmi'nde Kalite Standartlarının Yükseltilmesi (ALECTOR) Projesi başlangıç toplantısı Yunanistan'ın Drama şehrinde gerçekleştirildi.

Karadeniz Havzasında yer alan 7 ülke, Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Moldovya, Ukrayna ve Gürcistan'dan 9 proje ortağının bir araya geldiği ALECTOR Projesi ilk toplantısı proje ortaklarının kurumlarını ve bölgelerini ve şehirlerini tanıtması ile başladı.

Toplantıda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) AB Programları Koordinatörü Mehmet Bozdoğan, bölgeyi tanıtan sunumunun ardından DOKA'nın kurumsal kapasitesi ve bölgede turizm alanında yürüttüğü program ve projeleri katılımcılara anlattı. DOKA'nın Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yürüttüğü Çikolata Vadisi, İş Geliştirme Merkezi projelerinin yanı sıra farklı ulusal fon ve AB fonlarının kullanılarak yürütüldüğü BS NST Projesi ve Thusaurus Projesi gibi çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplantıda ayrıca, proje ortakları ALECTOR Projesi hedefleri, faaliyetleri, proje takvimi üzerinde görüşlerini paylaşarak 24 ay süresince ulaşılacak sonuçlara ilişkin detayları görüştü. Toplantıda projenin ulaşması gereken hedefler için yürütülecek faaliyetlerde belirleyici rol oynaması öngörülen Yönlendirme Komitesi, Kalite Kontrol Komitesi ve Teknik Komite üyeleri belirlendi. Ayrıca proje kapsamında kültürel mirasın turizm sektörü için nasıl kullanıldığına ilişkin Drama'da yer alan uygulamalar saha çalışması ile proje ortaklarınca incelendi.

ALECTOR Projesi; Karadeniz Havzası'nda daha güçlü bölgesel ortaklıklar ve işbirlikleri kurularak proje ortağı bölgelerde somut ve soyut kültürel miras alanlarına odaklanılarak bu alanlarda insan kaynakları ve yenilikçiliğe yatırım yapmayı hedefliyor.

Öte yandan ALECTOR ile proje odaklı olarak farklı sektör ve seviyelerden aktörlerin işbirliği üzerinden Karadeniz Havzası'nın sahip olduğu kültürel miras zenginliklerinin değerlendirilmesi ve bölgede sınır ötesi turizm ürünleri ve hizmetleri için piyasa şartlarına uygun, ortak bir kalite sisteminin geliştirilmesini öngörülüyor. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kültür Turizminde Sınır Ötesi İş Birliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement