Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin iki büyük komşu ülkenin ilişkilerine yakışan bir düzeye geldiğini, daha da ileriye gideceğini belirtti.

15.07.2016 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin iki büyük komşu ülkenin ilişkilerine yakışan bir düzeye geldiğini, daha da ileriye gideceğini belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Avcı, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin olumlu seyrettiğini söyledi.

En yüksek düzeydeki siyasi iradenin, baştan beri iki ülke ilişkilerinin iki büyük komşu ülkeye yakışan düzeye taşınması yönünde olduğunu vurgulayan Avcı, "Gerek Sayın Cumhurbaşkanı'mız, gerekse Sayın Putin, yaptığı açıklamalarla bunu teyit ettiler. Bu teyitler doğrultusunda ilgili birimler de kendilerine düşen çalışmaları yapıyorlar." diye konuştu.

İçinde Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerinin de bulunduğu heyetin Moskova'da Rus yetkililerle görüştüğünü hatırlatan Avcı, "Bu münasebetlerin, özellikle kültür ve turizm alanında daha da geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda Moskova'da görüşmelerde bulundular. Fevkalade olumlu geçtiği bilgisi bana ulaştı. İlişkilerimiz iki büyük komşu ülkenin ilişkilerine yakışan bir düzeye geliyor, daha da ileriye gidecek inşallah." ifadesini kullandı.

Ani Harabeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil edilmesi

Bakan Avcı, UNESCO Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nın İstanbul'da devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bugünkü toplantısında bize sevindirici bir haber çıkmış oldu. Türkiye'nin dünya miras listesinde 15 alanı var. Bugün alınan kararla Ani Harabeleri de Dünya Miras Listesi'ne kayıt oldu. Böylece Türkiye'nin Dünya Miras Listesi'ndeki kayıtlı yerlerinin sayısı 16'ya yükselmiş oldu. Ani, Kars'ın 40 kilometre doğusunda çok eski, tarihi yerleşim yeri. Milattan önce bin yılına dayanan bir tarihi var. Bu vesileyle Dünya Miras Alanı'na dahil edilmiş olması, Türkiye için sevindirici. Bu çalışmada emeği geçen arkadaşlarıma ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. UNESCO Dünya Miras Komitesi'ne de bu kararı için teşekkür ederiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement