Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Almanya'da - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Almanya'da

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin uluslararası terörizmin saldırılarından kaynaklanan zararları en hızlı telafi eden ülkelerin başında geldiğini bildirdi.

12.08.2016 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin uluslararası terörizmin saldırılarından kaynaklanan zararları en hızlı telafi eden ülkelerin başında geldiğini bildirdi. Bakan Avcı, Almanya'nın Frankfurt kentinde, ülkenin önde gelen tur operatörleri ve turizm sektör temsilcileriyle çalışma toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından yerli ve yabancı basın mensuplarına açıklamada bulunan Avcı, sektör temsilcileriyle yapılan toplantıların çok verimli geçtiğini ve Türkiye'deki son durumun ele alındığını belirtti.

Bazı yabancı basın yayın organlarında, Türkiye ile ilgili asılsız ve spekülatif haberler yapıldığını aktaran Avcı, "Hem bu yayınlardan kaynaklanan ön yargıların giderilmesi, gerçek bilgilendirilmenin yapılması hem de karşılıklı olarak sektör temsilcilerimizin sorunlarını, çözüm önerileri konuştuk ve değerlendirmelerini yaptık. Ayrıca, ikili görüşmelerimizde de yine Almanya'daki belli başlı turizm organizasyonlarının temsilcileriyle görüşmeler yaptık." diye konuştu.

Bakan Avcı, 2016'da ciddi bir darboğazdan geçen turizm sektörünün 2017 ve sonrası için ne tür tedbirler ve düzenlemelerle daha ileriye taşınabileceği konusunda çok verimli istişareler yapıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak biz 2016'da yaşadığımız sıkıntıları telafi etmek ve inşallah 2017'den itibaren turizmimizi daha ileri noktalara taşımak için alınması gereken tedbirleri, yaptığımız çalışmaları bütün dünyadaki muhataplarımızla, sektörümüzle konuşuyoruz ve bunlardan da çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Bugün de Frankfurt'ta bunun en somut örneklerinden birini yaşadık."

-"Uluslararası terörizmin, turizme verdiği zarar biliniyor"

Bakan Avcı, bir soru üzerine uluslararası terörizm ve bundan kaynaklanan imaj sorunlarının turizmi ciddi anlamda etkilediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Gerek bugünkü toplantıda, gerek daha önceki toplantıda ortaya çıkan sorunların başında bütün dünyayı etkileyen uluslararası terörizm ve bundan kaynaklanan imaj sorunları gündeme geliyor. Türkiye ile ilgili olarak da bu gündeme geliyor. Biz de Türkiye açısından meselenin nasıl görüldüğünü muhataplarımıza izah ediyoruz.

Uluslararası terörizmin bütün dünyada turizme verdiği zarar, herkesçe biliniyor. Bu sadece Türkiye'nin sorunu da değil. Paris'te de Brüksel'de de Nice'de de Münih'te de pek çok yerde uluslararası terörizmin menfur saldırılarını görüyoruz. Dolayısıyla bununla mücadelenin, uluslararası dayanışma ve iş birliği içerisinde yürütülmesi gerekiyor. Bugün de Alman muhataplarımızla bu konuyu görüştük."

-Uluslararası terörizmin saldırılarından kaynaklanan zararlar Bakan Avcı, "Türkiye'nin uluslararası terörizmin saldırılarından kaynaklanan zararları en hızlı telafi eden ülkelerin başında geldiğini" belirterek, şunları kaydetti:

"Bakın çok somut bir örnek vereyim Brüksel Havaalanı'na da uluslararası terörizmin bir saldırısı oldu ve Brüksel Havaalanı bu saldırıyı ancak 11 günde atlatabildi. O da kısmen uluslararası uçuşlara ve işlemlere açık hale getirilebildi. Buna karşılık geçen ay Atatürk Havaalanı'na yapılan ve güvenlik güçlerimizin zamanında müdahalesiyle çok sınırlı miktarda zarar görülen terörist saldırıda Atatürk Havaalanı 6 saatte normal işleyişine döndü. 15 Temmuz'da yaşanan menfur olaydan sonra da tüm havaalanlarımızda rutine dönüş 12 saat içerisinde sağlammış oldu. Dolayısıyla şu anda diğer ülkeler ne kadar güvenliyse Türkiye de o kadar güvenlidir."

-"Rusya ile ilişkiler hızla normalleşiyor"

Rusya ile ilişkilere ilişkin bir soru üzerine Bakan Avcı, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin hızla normale döndüğünü ve Rusya'dan turist akımının başladığını ifade etti.

Sektörün ihtiyaçları ve alınması gereken tedbirler konusunda sektörle tam mutabakat içerisinde çalışmalar yapıldığını aktaran Avcı, ileri günlerde bunun somut tezahürlerinin de paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Almanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement