Kültür ve Turizm Bakanı Avcı KKTC'de - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı KKTC'de

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edildi.

22.06.2016 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edildi.

Bakan Avcı, KKTC'deki temasları çerçevesinde ilk olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edildi. Kabulde, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve ilgili yetkiler hazır bulundu.

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, Avcı'yı makamında kabul etti.

Avcı, burada yaptığı açıklamada, KKTC'de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teamül gereği Kültür ve Turizm Bakanı olarak ilk resmi ziyaretlerini Kıbrıs'a yaptıklarını söyledi.

Ziyareti çerçevesinde KKTC ve Türkiye arasında ortak eylem planı hazırladıklarını belirten Avcı, iki ülke arasında kültür ve turizm alanında nasıl bir iş birliği yapabileceklerini ele alacaklarını kaydetti.

"Kıbrıs bir turizm adası"

Meclis Başkanı Siber de Avcı'ya bakanlığının hayırlı olmasını dileyerek iki ülke arasında turizm ve kültür alanındaki iş birliğinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Kıbrıs'ın bir turizm adası olduğuna işaret eden Siber, "Bunu hem dış dünyaya hem de kendi halkımıza ne kadar tanıtabilirsek o kadar başarılı olacağız. Yeter ki bunu iyi değerlendirelim ve başarılı projelere imza atalım." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Avcı KKTC'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement