Kültür ve Turizm Bakanı Çelik - - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik -

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik -

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "İsrail hükümeti ortaya koyduğu katliam saldırganlığıyla insanlığın kara lekesi haline gelmiştir.

21.07.2014 00:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "İsrail hükümeti ortaya koyduğu katliam saldırganlığıyla insanlığın kara lekesi haline gelmiştir. Gazze'de bombalanan sadece Gazzeliler değil, sadece Filistinliler değil, Gazze'de bombalanan insanlıktır, insanlığın haysiyetidir, insanlığın şerefidir, insanlığın geleceğidir" dedi.

Bakan Çelik, Ceyhan ilçesinde belediyenin düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, Gazze'de bombalananın sadece Gazzeliler olmadığını, insanlığın bombalandığını, mübarek ramazan ayında İslam dünyasının birçok yerinde kan döküldüğünü belirtti.

Başbakan Erdoğan ve AK Parti'nin Gazze'deki katliama karşı açık bir şekilde sesini yükselttiğini ancak dünyanın birçok ülkesinde vicdan sahibi, haysiyet sahibi insanlar katliamı protesto ederken siyasi güç odaklarının ise sessiz kaldığını ifade eden Çelik, bu zulmü yapanların bir gün bunun hesabını vereceğini, zulmün karşısında susanların ise tarihe kara bir leke olarak geçeceğini kaydetti.

Türkiye'nin mazlumdan, haklıdan yana tavır aldığını, zalime karşı çıktığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"İsrail hükümeti ortaya koyduğu katliam saldırganlığıyla insanlığın kara lekesi haline gelmiştir. Gazze'de bombalanan sadece Gazzeliler değil, sadece Filistinliler değil, Gazze'de bombalanan insanlıktır, insanlığın haysiyetidir, insanlığın şerefidir, insanlığın geleceğidir. Bu iftar sofrasından bir kere daha sesleniyoruz ki, Gazzelilerle ebediyen kardeşiz, tarihtaşız onları hiçbir zaman unutmayacağız, bugün, yarın ve sonsuza kadar onlarla beraber olacağız."

- Cumhurbaşkanı seçimi

Çelik, cumhurbaşkanı seçimine de değinerek, ilk defa vatandaşın doğrudan kendi cumhurbaşkanını seçeceğini, bu düzenlemeyi AK Parti'nin yaptığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanlık makamının Türkiye'de seçilmiş hükümetler üzerinde bir vesayet makamı olarak kurgulandığını dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

"Geçmişte kısmen merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal bu vesayeti kırmaya çalıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül cumhurbaşkanlığı döneminde demokrat ve devlet adamı kişiliğiyle bu vesayeti ortadan kaldırdı. Şimdi ise kurumsal olarak vesayet makamı olarak kurgulanmış bu yer, halkın cumhurbaşkanını seçmesi ile topyekün vesayet mekanizması olmaktan çıkacak. Tarihi bir seçimin arifesindeyiz, halkın iradesini alan hiç kimsenin artık halk üzerinden baskı kurmaya çalışan vesayet makamlarına, güç odaklarına ekonomik çıkar gruplara teslim olmayacağı şekilde tüm devlet demokratik perspektifle düzenleniyor. İşte halkın cumhurbaşkanını seçmesi demek vesayetin bu topraklardan tamamen kalkması demek. İnşallah 10 ağustos'ta ilk turda bunu gerçekleştireceğiz. Çatı adayı olarak öne sürülen ve 9 partinin desteğini aldığını iddia eden organizasyon, gördüğünüz gibi kimlerle iş birliği yaparak nasıl bir profil ortaya koyarak cumhurbaşkanlığı seçimini yürütmeye çalışıyor. Vatandaşımız bunu kabul etmeyecektir."

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, desteklerinden dolayı Bakan Çelik'e plaket ve kilim verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Çelik - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement