Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Soruları Yanıtladı - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Soruları Yanıtladı

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Soruları Yanıtladı

(ermeni iddiaları) Tarihçilerin karar vermesi gereken bir meseleye siyasetçiler karar vermeye başlarsa, bu bölgenin normalleşmesine katkı sağlamaz, meselenin doğru anlaşılmasına da katkı sağlamaz. Eğer Ermeni diasporası buradan Ermenistan'a bir katkı sağlanacağını düşünüyorsa, bu da hiçbir şekilde olumlu sonuç doğurmaz (Cumhurbaşkanlığı seçimleri) Birileri yine cumhurbaşkanlığı sürecini bir kriz vesilesi, kriz zemini haline getirmeye çalışıyor.

11.04.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(ermeni iddiaları) Tarihçilerin karar vermesi gereken bir meseleye siyasetçiler karar vermeye başlarsa, bu bölgenin normalleşmesine katkı sağlamaz, meselenin doğru anlaşılmasına da katkı sağlamaz. Eğer Ermeni diasporası buradan Ermenistan'a bir katkı sağlanacağını düşünüyorsa, bu da hiçbir şekilde olumlu sonuç doğurmaz

(Cumhurbaşkanlığı seçimleri) Birileri yine cumhurbaşkanlığı sürecini bir kriz vesilesi, kriz zemini haline getirmeye çalışıyor. Bu mümkün değil

Haber-Kamera İdris TİFTİKÇİ - İSTANBUL DHA

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Tarabya Oteli'nde düzenlenen Türk Konseyi Turizmden Sorumlu Bakanlar Birinci Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde onaylanan 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına yönelik soru üzerine Çelik,

Türkiye Cumhuriyeti kendisine güvenmektedir. Şu söylenmiştir 'Eğer bu meseleler başka parlamentoların kararlarıyla bir siyaset gündemi haline getirilirse, bu bölgedeki normalleşmeye katkı sağlamaz.' Bu, meselenin doğru anlaşılmasına da katkı sağlanmaz. Bu sadece bölgenin normalleşmesine olumsuz bir yaklaşım üretmek anlamına gelir. Biz, 'arşivlerimizi açıyoruz' dedik. Bu konuda,

bu arşivlerimizi açma konusunda herkes, taraflar ve üçüncü taraflar, arşivleri açsın, siyasetçilere ait olmayan kararları siyasetçiler vermesin, buna tarihçiler karar versin. Birinci duruşumuz budur. Bundan kaçınılıp da tarihçilerin karar vermesi gereken bir meseleye siyasetçiler karar vermeye başlarsa, bu bölgenin normalleşmesine katkı sağlamaz, meselenin doğru anlaşılmasına da katkı sağlamaz.

Ayrıca eğer Ermeni diasporası buradan Ermenistan'a bir katkı sağlanacağını düşünüyorsa, bu da hiçbir şekilde olumlu sonuç doğurmaz dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Bakan Çelik, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin soruya da Seçimlerde çok net bir tablo ortaya çıkmıştır. Bundan sonrasında da yol haritasıyla ilgili AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Başbakanımız, aralarında konuşacaklarını ifade ettiler. Onlar konuşana kadar bence, şu senaryo gerçekleşir, bu senaryo gerçekleşir diye kanaat belirtmek doğru değildir. Onlar konuştuktan sonra bu partinin yetkili kurullarına gelecektir. Ondan sonra da hepimiz görüşlerimizi söyleyeceğiz. Biz bu süreçte milli iradeye, milletin iradesine çok saygılıyız. Bütün bu süreç bahsettiğim mekanizmalar AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının belirlenmesine dönük bir süreçtir. Bunun da bu mekanizmalarla belirlenmesi doğrudur. Ondan sonra hep beraber halkın huzuruna gideceğiz. Halk cumhurbaşkanını kendisi seçecek ve ondan sonra nasıl yürüneceğine karar verecek. Temel mesele şudur; biz bugün istikrarı konuşuyoruz, 2023'ü gören bir Türkiye'yi konuşuyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin geçmişte olduğu gibi Türkiye'nin önünü görmesine engel teşkil edecek bir vesayet mekanizması haline getirilmesine müsaade etmeyiz şeklinde yanıt verdi.

MOODY'S'İN TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU GÖRÜNÜMÜNÜ NEGATİFE ÇEVİRMESİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan, negatife çevirmesi konusununa ilişkin soru üzerine Bakan Ömer Çelik, Bende teyitli bir bilgi yok. Ancak şunu unutmamak gerekir ki; Türkiye bu son seçimlerden sonra da hem kısa vadede hem orta vadede hem uzun vadede istikrarlı bir ülke olduğunu, hem siyasi istikrarını koruduğunu, bu bağlamda ekonomik gelişmesini koruduğunu, dış politikasındaki istikrarını koruduğunu göstermektedir. Gerek siyasi olarak, gerek ekonomik olarak, gerek dış dünyayla ilişkileri bakımından çeşitli istikrarsızlıklar yaşayan ülkelerde zaman zaman not artışı olurken bu konulardaki istikrarlı ülkelerde zaman zaman farklı yaklaşımlar olabilmektedir. Herhangi bir karar alınıp alınmadığını bilmiyorum ama bu seçimlerden sonra kredi derecelendirme kuruluşları normal bir şekilde karar aldığında, Türkiye'nin notunu yükseltmeleri gerekir diye düşünüyorum yatını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Soruları Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement