Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Adana'da - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Adana'da

Çelik: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda dua ettirdiği kardeşimiz vardı.

16.11.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, geçtiğimiz aylarda vefat eden sanatçı Murat Göğebakan'ın isminin, Ceyhan'da yapımı tamamlanan Kültür Merkezine verileceğini söyledi.

Bakan Çelik, partisinin bir düğün salonunda yapılan Ceyhan ilçe kongresindeki konuşmasında, AK Parti kongrelerinin, demokrasi içerisinde gerçekleştiğini ve bayram havasında geçtiğini söyledi.

Hükümet olarak, paralel yapıyla mücadele ettiklerini belirten Çelik, şunları söyledi:

"Biz devletin devlet gibi devlet olmasını istiyoruz. Devletin içerisinde çeteler istemiyoruz. Paralel yapılar istemiyoruz. Devletin içinde darbe gruplarını istemiyoruz. Niye? Çünkü devlet sizin istikrarınızdır. Devlet sizin örgütlenmiş halinizdir. Devlet dediğin nedir? Milletin kurduğu bir teşkilattır. Ama milletin kurduğu teşkilatı birileri kendi çıkarları için kullanmaya kalkarsa, darbe için kullanmaya kalkarsa, sizin iradenizi çalmak için kullanmaya kalkarsa, sizin milli iradeyle ortaya çıkardığınız hükumeti devirmek için kullanmaya kalkarsa işte o gayri meşrudur. Onlar devleti devlet olmaktan çıkardığı için, biz devleti gerçek devlet yapmak üzere bu çetelerle paralel yapılarla mücadele ediyoruz. Çünkü devletin sahibi sizsiniz. Sizin dışınızda hiç kimse bu devletin sahipliği üzerinde hak iddia edemez."

Türkiye'deki sorunları halkın yetki verdiği hükumeti çözdüğünü dile getiren Çelik şöyle devam etti:

"Ceyhan'da yapılan propagandaların hepsinden haberim var. Ceyhanlı kardeşlerimin milli duygularını istismar etmeye çalıştıklarını biliyorum. Ceyhan'da farklı etnik gruplarla barış ve kardeşlik içerisinde yaşarken, araya fitne tohumları ekmeye çalışanlar var. Ama şunu bilin çözüm süreci sonuna kadar milli projemizdir. Geçmişte yabancılara havale edilmiş, devletin işlerini çözme meselesinde, ülkemizde toplumsal sıkıntılarını çözme meselesinde artık yabancı istihbaratlar örgütleri ve yabancı devletler üzerinden çözülmüyor. Burası sizin hükumetiniz ve sizin yetki verdiğiniz kurumlar çözmeye çalışıyor. AK Parti hükumetlerinin bir tek patronu vardır, bir tek amiri vardır. O da talimat verecek tek güç olan sizsiniz."

Ceyhan'da yapımı tamamlanan Kültür Merkezi'ne geçtiğimiz aylarda vefat eden sanatçı Murat Göğebakan'ın adının verileceğini ifade eden Çelik, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda dua ettirdiği kardeşimiz vardı. Murat Göğebakan. Ceyhan Kültür Merkezi'ne de onun adını verelim diyoruz. Yapımı tamamlandıktan sonra bu merkezi belediyemize devredeceğiz" diye konuştu.

Kongreye AK Parti milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, belediye başkanları, delegeler ve partililer katıldı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement