Kültür ve Turizm Bakanı Topçu İzmir'de - Son Dakika
Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu İzmir'de

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu İzmir\'de

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, “Medeniyet coğrafyamızda bir ameliyat yapılıyor.

16.10.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Medeniyet coğrafyamızda bir ameliyat yapılıyor. Kimse Osmanlı'yı yenmek için savaşmadı. Bizi parçalamak için savaştılar. Şimdi 100. yılda da bunu yineliyorlar. Medeniyet coğrafyamızda yapılan ameliyat sırasında Türkiye o ameliyat masasında olsun istenmiyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz'i makamlarında ziyaret etti, İzmir Atatürk Müzesi'ni de gezdi. Ziyaretlerinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topçu, "Kalbimizde bomba patlatıyorlar. Medeniyet coğrafyamızda bir ameliyat yapılıyor. Aşağıda Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşları ile birlikte harita başında gördünüz. Anadolu'yu kurtarmak için toplanmışlar. O gün bir ameliyat yapıldı. Daha dün eyaletimiz olan yerler bizden kopartıldı. Kimse Osmanlı'yı yenmek için savaşmadı. Bizi parçalamak için savaştılar. Şimdi 100. yılda da bunu yineliyorlar. Medeniyet coğrafyamızda yapılan ameliyat sırasında Türkiye o ameliyat masasında olsun istenmiyor. O yüzden Ankara'da bomba patlıyor. Bizi meşgul ediyorlar. Bunun bir diğer tarafı da bu ameliyatı rahat yapabilmek için biz bir taraftan terörle meşgul olurken diğer taraftan siyasi istikrarsızlığımız devam edecek, yani Türkiye devletiyle, milletiyle diz çökecek, başını çevirip sağa sola bakmayacak ki adam işini rahat yapsın" diye konuştu.

"BU ASLA KÜRK-TÜRKMEN SAVAŞI DEĞİLDİR"

İlk olarak İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret eden Topçu, ülkedeki terör olaylarına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemiz terörle mücadele ediyor. Bu çerçevede şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize şifa diliyorum. Dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da karşımızda olanlar bugün de bir başka maşa ile bizim başımızdadır. Biz Türkmen'iz, Kürt'üz, Laz'ız, Çerkez'iz ama ay yıldızlı bayrak altında yaşamaya kararlı bir büyük Türk milletiz. O yüzden Kürt kardeşlerimiz dün dedeleri neyi yaptıysa, Türkmen kardeşlerimiz dün dedeleri neyi yaptıysa bugün de aynı şeyi yapmak durumundadırlar. Bu asla Kürt ve Türkmen savaşı değildir. 5 milyona yakın hane birbirinden kız alıp kız vermiştir. Kan kana karışmıştır."

"SADECE BİZİM ÜLKEMİZİN BAŞINA GELMİYOR"

Ankara'daki terör saldırısı hakkında da konuşan Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara'da kalbimizde bomba patlattılar. Yeni bir şey değildir. Sivas, Çorum, Maraş gibi denemelerle, Anafartalar Çarşısının önünde bu tip saldırılar, bu tip alçakça, haince tezgahlar kuruldu. Milletimiz birlik ve beraberlikle bunları aştı. Bu tip terör hadiseleri, ülkelerin birbiriyle hesapları noktasında bir köprü olarak kullanılır. Sadece bizim ülkemizin başına da gelmiyor. Güvenlik eksiklikleri, istihbarat eksiklikleri, bunlar konuşulacak zaman değil. Bunlar, herkesin huzurunda da konuşulacak işler değildir. Neticede güvenlikte en zirve olan ülkelerde de bu tip saldırıları görüyoruz. Biz şimdi acımızı sarmalıyız. Orada yüreğimiz parçalandı. Yüreğimizi parçalayanların arkasında kalanlara bakmalıyız. Onların yaralarını sarmalıyız."

"MECURİ PARTNERİNİZ AY YILDIZLI AL BAYRAK OLMALIDIR"

Kim ne yaparsa yapsın, bu milletin ilahi bir kaderi olduğunu kaydeden Topçu, "Bu ilahi kader öncelikle bu coğrafyaya, sonra Asya'ya, sonra Orta Doğu'ya, Balkanlar'a ve Afrika'ya, bütün dünyaya biz barışı ve huzuru getirmekle ilahi bir kader olarak görevlendirilmiş bir milletiz. Geçmişte bunlar yaşandı ve görüldü. Buradan bütün dünya ülkelerine seslenmek istiyorum; eğer siz dünyada küresel bir barış istiyorsanız, huzur istiyorsanız, refah istiyorsanız, dün olduğu gibi bugün de mecburi partneriniz ay yıldızlı al bayrak olmalıdır. Etnik veya mezhebi kışkırtmalar üzerinden, terör örgütleri üzerinden bu coğrafyalarda barışı, huzuru, refahı, adaleti sağlayamazsanız, bu coğrafyalara Türkiyesiz gidemezsiniz. Bu alışkanlıklarından vazgeçmeleri lazım. Türkiye çeşitli platformlarda onların müttefiki ve dostudur. İnşallah terörle mücadelemizde gerek Avrupa Birliği, gerek NATO üyesi ülkeler, gerekse diğer demokrasiye inanan ülkeler Türkiye'nin bu tarihi misyonunun ve gücünün bir an önce farkında olurlar ve terörle mücadelemizde bizim yanımızda olurlar. Terör bütün dünya için tehlikelidir. Terör elde tutulan maşa gibi bir gün gelir kendilerini yakar" dedi.

"KALA KALA KÜLTÜR ÜZERİNDEN SİYASET Mİ KALDI?"

İzmir Atatürk Müzesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topçu, 89 yıllık Uşak halısının kaybolmasıyla ilgili soruya da şu cevabı verdi:

"Bunlarla ilgili her şeyin soruşturması da var, devam ediyor. Merak etme devletin malını kimse bir yere alamaz. Bunlarla ilgili işlemler başlatılmış zaten. Ben de takip ediyorum. Siyaseti siyasetin içerisinde yapmak lazım. Bir dönem vesayet üzerinden siyaset yapıldı. Tanktan tüfekten medet umuldu. Bir zamanlar teolojik söylem üzerinden, şimdi kala kala kültür varlıklarının üzerinden mi siyaset kaldı? Bunlar doğru şeyler değil."

"O SEÇİMLER OLACAK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'yı da makamlarında ziyaret eden Topçu, "Kim ne yaparsa yapsın o seçimler olacak. Bu o seçimleri oldurmak ve devletin işleyişini devam ettirmek için var olan hükümettir. Devlette bir gün bin yıla tabiidir. Kültür ve Turizm Bakanı olarak İzmir Büyükşehir Belediyemize neler yapılabilir, kendisinin bir arzusu isteği var mıdır diye bu ziyareti yaptık" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kültür ve Turizm Bakanı Topçu İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement