Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Ürgüp'te Okul Açılışına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Ürgüp'te Okul Açılışına Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Ürgüp\'te Okul Açılışına Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yapımı tamamlanan iki okulun açılış programına katıldı.

12.11.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yapımı tamamlanan iki okulun açılış programına katıldı.

Bakan Topçu ilk olarak Ürgüp Kaymakamlığını ziyaret etti. Topçu Kaymakamlık makamından sonra Belediye Başkanlığı makamına giderek ziyarette bulundu. Belediye Başkanlığı ziyaretlerinin ardından hayırsever Veli Halıcı tarafından yapılan Duayeri Mahallesinde bulunan Mustafa-Veli Halıcı İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışını yaptı. Açılış programı İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. Hayırsever Veli Halıcı, "Allah yapılan hayırların devamı getirsin, bunlar bizim yavrularımız varsın okusunlar, hepinize teşekkür ederim hoş geldiniz" dedi.

Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı da, "Geldiğimden beri okul açılışları yapıyoruz, Ürgüp'teki okulların yüzde 90'nı hayırsever Ürgüplüler tarafından yapılıyor. Bu tesadüf değil, burada Anadolu'nun kadim kültürü devam ediyor. Buradan bir müjde vermek istiyorum, biz Veli Amcamızla sürekli kavga ediyoruz, son kavgamızda sonuçlandırdık. Bir erkek öğrenci ve kız yurdu ihtiyacımız vardı, Milletvekilimiz Murat Göktürk'ün destekleri ile yurdumuzun yerini hazırladık. Yurdumuzun parası da Veli amcamızdan geliyor. İnşallah kısa sürede eylül ayında yurdumuzu hizmete açacağız. Buradan bütün illerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Ürgüp'ümüzü, Nevşehir'imizi örnek alsınlar. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ise, "Bütün Ürgüplü hayırseverlerimize teşekkür ediyorum, Türkan Diker'e, Memiş Aksoy'a, Ayşe Dudu Sağdıç'a, Veli amcamıza ve ismini sayamadığım bütün hayırseverlere… Bir teşekkür de burada huzurlarınızda Sayın Bakanımıza yapmak istiyorum, geçici seçim hükümeti döneminde ülkenin içine düştüğü sıkıntıyı görerek ve bu sıkıntıda ben de varım diyerek ciddi anlamda bir sorumluluk aldı. ve gerçekten söylediklerinin, davasının arkasında nasıl durduğunu Tüm Türkiye'ye ve cihana gösterdi bu zaman o zamandı ve sayın bakanımızdan Allah razı olsun, bu davada milli olma hususunda millete hizmet etme hususunda ve millet iradesine saygı hususunda çok ciddi bir görev üstlendi kendisine milletim adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da, "Gerçekten Ürgüp'e yakışır, öğrencilerimize yakışır, ilimize yakışır, milletimize yakışır bir okulu bizlere hediye etti, sağ olsun var olsun. Bizlerde bunun bilincinde devlet olarak devletine, milletine, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirme hususunda burada bu ilim yuvasında inşallah bu yavrularımızın en iyi şekilde yetişmesi için gayret sarf edeceğiz, onlarında gelecekteki nesillerimiz için çok çok değerli bir fert olarak yetişmesine bizlerde gereken her şeyi yapacağız. Ben bir kez daha hayırseverlerimize ve sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, hayırsever Veli Halıcı'ya ve eşine teşekkür ederek bu gibi hayırlarının devam etmeleri konusunda Veli Halıcı'nın eşine Veli Halıcı'yı teşvik etmesini, daha çok hayır yapması temennilerinde bulundu. Çok yakın zamanda yine hayırsever Veli Halıcı tarafından yaptırılacak olan kız ve erkek öğrenci yurdu için Veli Halıcı'ya Kültür Bakanlığı olarak yardım edebilecekleri konuda Kültür Bakanı olarak destek sözü verdi.

Açılış konuşmalarının ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından dua edilip kurdele kesildi.

Bakan Topçu ve beraberindeki heyet, buradaki açılışın ardından Ardahanlı iş adamı Selçuk Ertürk tarafından Kavaklıönü Mahallesi'ne babası Ayhan Ertürk adına yaptırmış olduğu okulun açılışına katıldı.

Burada da bir konuşma yapan Bakan Topçu, "Biraz önce bir eğitim kurumunun açılışını yaptık, bir milletin yapabileceği en iyi yatırım insana olan yatırımdır, her şeyde insan içindir. Dinde, devlette var olan bütün kurumlar ne varsa bunların hepsi insanın mutluluğu içindir. Eğitimde insan hayatında önemli ve esas bir yerdir işte burada bu noktada adım atan bürokrasiye ve hayırseverlere tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından dua edilip kurdele kesildi. Protokol daha sonra okulu gezerek incelemelerde bulundu.

Bakan Topçu açılışların ardından önce Kapadokya Meslek Yüksek okuluna ardından da Osbar Eğitim Mutfağını ziyaret ederek Ürgüp'ten ayrıldı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Ürgüp'te Okul Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement