Kültür ve Turizm Bakanı Ünal Açıklaması - Son Dakika
Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, EXPO 2016 Antalya'nın kent için bu sezon oldukça önemli olduğunu belirterek, "Çünkü EXPO'yu bu süreçte turizm açısından bir kaldıraç olarak görüyoruz.

15.04.2016 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, EXPO 2016 Antalya'nın kent için bu sezon oldukça önemli olduğunu belirterek, "Çünkü EXPO'yu bu süreçte turizm açısından bir kaldıraç olarak görüyoruz." dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Antalya'ya gelen Ünal, Vali Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile Aksu ilçesindeki EXPO sergi alanını buggy ile gezdi.

Bitki heykelleri inceleyen Ünal, Çin bahçesini de gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Türkiye'nin farklı bölgelerini anlatan kültür sokağındaki eserleri inceleyen Ünal, Osmanlı bahçesini gezdi.

Bakan Ünal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 Nisan'da altı ay sürecek EXPO'nun açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

EXPO 2016 Antalya'nın önemli olduğunu anlatan Ünal, "EXPO Antalya için bu sezon oldukça önemli. Çünkü EXPO'yu bu süreçte turizm açısından bir kaldıraç olarak görüyoruz. 1990 Japonya'dan sonra Antalya EXPO en büyük katılım sağlandı. Şu anda 51 ülke Hong Kong ve Tayvan da katılırsa 53 ülke olacak." diye konuştu.

Ünal, 24 Kasım'da uçak kriziyle başlayan süreçte Rusya'nın turizmi bir yaptırım aracı olarak kullanmasından sonra Rus turist üzerinden yaşanacak sıkıntıyı EXPO üzerinden dengeleyeceklerini ifade etti.

Son derece güzel ve Antalya için de kalıcı bir eserin ortaya çıktığının altını çizen Ünal, şunları kaydetti:

"Altı ay boyunca devam edecek etkinliklerin ve kültür sanat etkinliklerinin de EXPO ve Türkiye için çok büyük bir tanıtım anlamı var. Biz bütün fuarlarda EXPO'yu tanıttık. Önümüzdeki süreçte çok ciddi bir katılım bekliyoruz. Hedef olarak 5 milyon yabancı, 3 milyon yerli turist olmak üzere toplam 8 milyonluk ziyaretçi bekliyoruz EXPO için. Bu da Antalya için büyük bir kazanım olacak."

Ardından EXPO sergi alanındaki Kongre Merkezi'ni giderek, Genel Sekreter Aydın'dan bilgi alan Bakan Ünal, fuar alanında İzmir Bergama'dan getirilen 655 yıllık zeytin ağacına toprak dökerek can suyu verdi ve isim tabelasını çaktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kültür ve Turizm Bakanı Ünal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement