Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun Açıklaması

"(Ani Ören Yeri) Türkiye bu tür kültür varlıklarının bilincinde ve bu bilinci restorasyonlarla, korumalarla, konservasyonlarla gelecek kuşaklara taşıma niyetinde"

27.08.2014 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Ani Ören Yeri'ni çok önemsediklerini belirterek,  "Türkiye bu tür kültür varlıklarının bilincinde ve bu bilinci restorasyonlarla, korumalarla, konservasyonlarla gelecek kuşaklara taşıma niyetinde" dedi.

Kars Valisi Günay Özdemir, Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ve Kars Müze Müdürlüğü yetkilileriyle Ani'yi gezen Dursun, antik kentte ayakta kalan eserler hakkında bilgi aldı.

Dursun, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, alanın nasıl değerlendirileceğine baktıklarını ve korumanın ne kadar doğru olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

Ani'deki çalışmaları görmek amacıyla kentte bulunduğunu ifade eden Dursun, şöyle devam etti:

"Kars'ı kültür bakımından Türkiye'nin önemli bir şehir olarak gördüğümüz için Ani'yi burada tarih öncesi dönemlerden başlamak üzere özellikle Selçuklular'ın bölgeye girişleri ve önemli bir merkez olarak burayı oluşturmaları bakımından yine Ermenistan ile aramızdaki sınırı oluşturan bir kültür vadisi olması bakımından çok önemsiyoruz. Türkiye bu tür kültür varlıklarının bilincinde ve bunu restorasyonlarla, korumalarla, konservasyonlarla gelecek kuşaklara taşıma niyetinde." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement