Kültürler Pursaklar'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kültürler Pursaklar'da Buluştu

Pursaklar Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 1. Bahar Şenliği kapsamında sahne alan Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan ve Pursaklar halk dansları ekipleri izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

01.06.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu 1. Bahar Şenliği kapsamında sahne alan Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan ve Pursaklar halk dansları ekipleri izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Pursaklar Belediyesi 1. Bahar Şenliği'nin ikinci gününde aralarında Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan'ın da bulunduğu uluslararası halk dansları gösterisi, yöresel oyunlar, Pursaklar Halk Oyunları gösterisi ve Peçenekli Süleyman konseri yer aldı. Şehit Salim Akgül Parkı amfi tiyatroda yapılan etkinlikler izleyenleri büyüledi.

Kendi yörelerine ait halk danslarını sergileyen ülkeler, performanslarıyla Pursaklar halkından tam not aldı. İki günlük şenliğin ardından finali Pursaklar Kapalı Spor Salonu'nda yapan Romanya, Bulgaristan, Gürcistan ve Kırgızistan Halk Dansları Topluluğu ilçeyi şenlendirdi. Pursaklar'a hayran kaldıklarını belirten ülke temsilcilileri "Pursaklar Belediye Başkanı Sayın Selçuk Çetin'in misafirperverliğine ve ilçe halkının sıcakkanlılığına hayran kaldık. Bizleri çok iyi ağırladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Türkiye'yi yakından görmek ve tanımak bizin için önemli bir tecrübe oldu. Kültürleri burada buluşturdukları için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kültürler Pursaklar'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement