Kültürlerarası Yeterlilik Eğitimi" - Son Dakika
Güncel

Kültürlerarası Yeterlilik Eğitimi"

Bağcılar Belediyesi çalışanları, Almanya'nın Hamm kentine giderek, "Kültürlerarası Yeterlilik Eğitimi"ne katıldı.

22.08.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi çalışanları, Almanya'nın Hamm kentine giderek, "Kültürlerarası Yeterlilik Eğitimi"ne katıldı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Kültürlerarası Yeterlilik Eğitimi" projesiyle mart ayında Hamm Büyükşehir Belediyesi stajyer memurları ilçeye gelerek, belediyenin çeşitli bölümlerinde teorik ve pratik çalışmalara katıldı.

Projenin ikinci ayağında da Bağcılar Belediyesi çalışanlarından bir grup Hamm'a giderek, burada teorik ve pratik eğitim aldı.

Hamm Büyükşehir Belediyesi Sosyal Entegrasyon Daire Başkanı Volfgang Müller yönetimindeki çalışmada, eğitim uzmanlarından Margaret Monika Hahn ve Belediye Personel Şefi Doris Beumer'in teorik sunumu ve Hamm Belediyesi'nin çeşitli bölümlerindeki pratik çalışmalar yer aldı.

Eğitime katılanlar, projenin iki belediye personelinin bilgi ve deneyimlerini paylaşması ve daha iyi hizmet götürülmesini amaçladığını, belediyeler arasında gerçekleştirilen projenin verimli olduğunu, bu tür çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk başkanlığında, belediyenin çeşitli birimlerinden 23 personel ile Hamm'dan Türkiye'ye gelenlerin katıldığı bir haftalık çalışma sonunda kursiyerlere sertifika verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, sertifika törenine katılanları, terör olaylarında şehit olanlar için saygı duruşunda bulunmaya davet etti.

Bağcılar'dan sonra Hamm'da yapılan çalışmalarla farklı kültürlerden insanların birbirlerini tanıma ve anlamaları konusunda büyük mesafeler alındığını belirten Petermann, belediye çalışanları olarak Hamm'da yaşayan 18 bine yakın Türke ve değişik kültürlerden 50 bin kişiye daha iyi hizmet vereceklerine inandığını ifade etti.

Petermann, Bağcılar Belediyesi ile beraber yürüttükleri çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Hamm'ı kendi evleri gibi gördüklerini belirterek, Allah'ın yarattığı en kutsal varlığın insan olduğunu aktardı.

Çağırıcı, şunları kaydetti:

"Yerel yönetimler olarak insana hizmet ediyoruz. Sorunlar gibi çözümler de birbirine benziyor. Hamm Belediyesi ile beraber yürüttüğümüz çalışmalarla hizmet verdiğimiz insanların sorunlarının çözümü noktasında ciddi mesafeler aldık.

Milletimizin önemli değerlerinden olan Mevlana Hazretleri, 'Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar' buyurmuş. Bizler de bu çalışmalarımızla bizden sonraki nesillerin daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için gayret ediyoruz. Beraber yürüttüğümüz projeler sayesinde, Türk ve Almanların birbirlerini daha iyi tanımalarını, beraberce geleceğe yönelik fikirler geliştirmelerini de sağlamış oluyoruz. Hamm Büyükşehir Belediyesi ile beraber yaptığımız çalışmaların bundan sonra da süreceğine ve her iki belediyenin hizmet verdiği insanlara faydalı işler ortaya koyacağına olan inancım tamdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kültürlerarası Yeterlilik Eğitimi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement