Kültürleri Keşfet, Ülkeleri Fethet - Son Dakika
Yerel

Kültürleri Keşfet, Ülkeleri Fethet

Kültürleri Keşfet, Ülkeleri Fethet

Anadolu’da genç yaşında elde ettiği başarılarla özellikle kadın girişimcilere ilham kaynağı olan BRN Yatakları’nın Genel Müdürü Berna İlter, ticari başarının aslında Türk milletinin DNA’sında olduğunu ifade ederek, “Anadolu, dünyada ticaretin doğduğu topraklar.

01.10.2014 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu'da genç yaşında elde ettiği başarılarla özellikle kadın girişimcilere ilham kaynağı olan BRN Yatakları'nın Genel Müdürü Berna İlter, ticari başarının aslında Türk milletinin DNA'sında olduğunu ifade ederek, "Anadolu, dünyada ticaretin doğduğu topraklar. Özellikle farklı kültürleri tanıyarak atacağımız adımlar tüm dünya ticaretinde söz sahibi olmamızı sağlayabilir" dedi.

Berna İlter Kayseri'de sıfırdan başladığı iş yaşamında bugün yaklaşık 300 kişinin istihdam edildiği dev bir yatak fabrikasının sahibi. Berna İlter'i rakiplerinden ayıran en önemli unsurlardan biri ise dünyadaki gelişmeleri yakından izleyerek, ürünlerine uygulaması ve kısa sürede 60'ın üzerinde ülkeye yatak gibi zor bir ürünün ihracatını gerçekleştirmesi…

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu'nda da yer alan Berna İlter, başarının ayrıntılarda gizli olduğunu, herkesin yaptığını, aynen yaparak farkındalık yaratılamayacağının altını çizdi.

-Tıpkı logodaki gibi-

Yeni Türkiye logosundaki "Türkiye Potansiyelini Keşfet" sloganında olduğu gibi, Türk ekonomisi ve sanayisinin baş döndüren bir hızla geliştiğini, yabancılar kadar, yerli tüm girişimcilerin kendini yenilemek, geliştirmek için önceki yıllara göre daha fazla efor sarf etmesi gerektiğini kaydeden İlter, şunları söyledi:

"Bizi aslında diğer milletlerden ayıran bir özellik var. Biz dünyada ticaretin doğduğu topraklar olan Anadolu'da yetişmişiz. İlk para Anadolu'da basılmış, ticari evrakın ilk örnekleri bundan 4 bin yıl önce Kayseri yakınlarındaki Kültepe-Kaniş'te bulunmuş. Ben kadın başıma 20'li yaşların sonundan itibaren kimsenin cesaret edemediği ülkelerde ticaret yaptım. Bizi kısa sürede dünya genelinde başarıya ulaştıran ise kalitemizin yanı sıra farklı ülke kültürlerini keşfetmemiz ve onlara göre üretim yapmamız. Bu şekilde atılan adımlar bizim gibi DNA'sında ticaret olan bir milleti tüm dünya ticaretinde söz sahibi yapabilir."

BRN Yatak, sadece 8 yıl önce kurulmasına rağmen en hızlı büyüyen 25 firma arasına girmeyi başardı. Firma, ihracatının yüzde 85'ini İngiltere, Almanya, Fransa gibi Avrupa ülkelerine, geri kalan bölümünü Amerika kıtası, Avustralya, Ortadoğu, Kuzey Afrika ülkeleri ve Türk cumhuriyetlerine gerçekleştiriyor. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kültürleri Keşfet, Ülkeleri Fethet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement