Kültürümüz Kimliğimiz - Son Dakika
Güncel

Kültürümüz Kimliğimiz

Kültürümüz Kimliğimiz

Sultanbeyli Belediyesi 2013-2014 kültür sanat sezonunu Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde düzenlediği muhteşem programla açtı.

30.09.2013 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür merkezlerinin açılmasıyla birlikte her sene dopdolu kültür etkinliklerine sahne olan Sultanbeyli, bu sene de yine eşsiz programlarla dolu bir sezon geçirecek.

2013-2014 kültür sezonu Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla açıldı. Düzenlenen açılış programına İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi partilerin ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, ilçede bulunan stk yöneticileri, iş adamları, basın mensupları ve çok sayıda ilçe sakini katıldı. Açılış programına ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz'ın söylediği birbirinden güzel türküler damgasını vurdu.

"Kültür Sanat Ortak Değerimiz"

Kültür sanat sezonu açılış programında konuşan Başkan Keskin, kültür ve sanatın bir toplumun yaşayışını oluşturduğunu ifade etti. Keskin, "Kültür sanat bir toplumun ortak değeridir. Toplumu bir araya getirir. Biz Sultanbeyli Belediyesi olarak bunun farkındayız. Yapmış olduğumuz etkinliklerimizde bu düşüncemizi ön plana alıyoruz" şeklinde konuştu.

Kültür sanat çalışmalarına her sene yeni etkinliklerin eklendiğini ifade eden Başkan Keskin, "Bu sezonki kültür sanat programlarımızı "Kültürümüz Kimliğimizdir" sloganıyla düzenliyoruz ve sezonu açmanın heyecanını yaşıyoruz. Yeni sezonda hazırladığımız programlarımızla ilçemize katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. Bu sene düzenlenecek olan etkinliklerde her yaş grubuna hitap eden konserler, tiyatrolar, söyleşiler, seminerler ve daha birçok program düzenleneceğini ifade eden Keskin, yakın zamanda kaleme alınan Sultanbeyli Tarihi kitabının da ilçeye kazandırılmış önemli bir çalışma olduğuna değindi.

Önümüzdeki yıllarda ilçenin ve ülkenin tarih mirası arasında yerini alacak olan Aydos Kalesi hakkında da konuşan Başkan Keskin, kültür sanat programlarına yeni sezonda ilginin artmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

"Belediyecilik Sadece Yol, Su Kaldırım Değildir"

Kültür sanat sezonu açılışına katılan milletvekili İdris Güllüce, AK Parti'nin belediyecilik anlayışında sadece yol, su, kaldırım olmadığını, bu çalışmaların yanında kültürel gelişmelere de son derece önem verildiğini ifade etti. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'i ve ekibini "Kültürümüz Kimliğimizdir" sloganı için tebrik eden Güllüce, "Slogan muhteşem. Beni duygulandırdı" dedi. Güllüce ayrıca kültür etkinliklerinde merkezlerin boş kalmamasını istedi.

Orhan Hakalmaz Coşkusu

Kültür sanat sezonunun açılış konserini Orhan Hakalmaz gerçekleştirdi. Kültür merkezinde birbirinden güzel türkülerini Sultanbeyli için seslendiren Hakalmaz, dinleyenlerden tam not aldı. Kültür merkezinin dolduran coşkulu kalabalık, çoğu zaman Hakalmaz'a eşlik etti.

Gelenekselleşen Aydos Buluşmaları devam ediyor

Kültür merkezlerinin açılmasıyla birlikte Sultanbeyli'de adeta geleneksel hale dönüşen Aydos Buluşmaları, bu yıl da birbirinden değerli konukların yer alacağı Mesnevi, tarih, kültür ve edebiyat sohbetleriyle yeni ufukların açılmasına katkı sağlayacak. Mesnevi alanında Fatih Çıtlak, tarih alanında "Tarihin Kapısı" isimli söyleşileri ile Erhan Afyoncu ve Coşkun Yılmaz, edebiyat alanında ise "Edebiyat ve Bilgelik" isimli söyleşisi ile Sadık Yalsızuçanlar bu sezonda da müdavimleriyle buluşuyor.

Konser ve tiyatrolarla dopdolu bir sezon

Sezonun ilk ayında konserlerde sevilen isimler göze çarpıyor. Taş plak dinletisi Hüseyin Kaya, Coşkun Sabah, Hülya Polat, Bedia Akartürk ve Umut Akyürek konserleri Ekim ayının göze çarpanları arasında…

Çocuklar için de birbirinden güzel etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kültürümüz Kimliğimiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement