Kulu ve Yunak'ta Kanalizasyon Çalışması - Son Dakika
Yerel

Kulu ve Yunak'ta Kanalizasyon Çalışması

Kulu ve Yunak\'ta Kanalizasyon Çalışması

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Kulu ve Yunak’ın bazı mahallelerinde 130 kilometrelik kanalizasyon şebekesi çalışmalarına başladı.

20.08.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Kulu ve Yunak'ın bazı mahallelerinde 130 kilometrelik kanalizasyon şebekesi çalışmalarına başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kulu ilçesinin Karacadağ, Yunak ilçesinin Piribeyli, Koçyazı ve Kuzören mahallelerinde toplam maliyeti 15 milyon 686 bin lira olan kanalizasyon şebeke çalışmalarının başladığını ifade ederek, "Yeni Büyükşehir Yasası gereği tüm mahallelerin sorumluluk alanımıza girmesi, nüfusun giderek artması ve nüfusa bağlı olarak atık su miktarının artması dolayısıyla KOSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından Kulu ilçemizde Karacadağ, Yunak ilçemizde Piribeyli, Koçyazı ve Kuzören mahallelerimizde kanalizasyon çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Çevre ve toplum sağlığı için kanalizasyon şebekesi ile pis suyun yerleşim alanından uzaklaştırılması, atık sudan kaynaklanan çevresel etkilerin bertaraf edilmesi gerekiyor. Hizmet kalitesini ve sürdürülebilirliğini artırmak, yerleşim birimlerini fosseptikten kurtarmak, kanal atıklarını sağlıklı bir şekilde deşarj etmek ve kanalizasyondan kaynaklanan çevre kirliliğini önlemek amacıyla yürüttüğümüz kanalizasyon inşaatında ekiplerimiz, en kaliteli malzemeleri kullanılmakta ve çevreyi rahatsız etmemek üzere her türlü tedbiri almaktadır " dedi.

Söz konusu çalışmalar kapsamında 2 bin 202 nüfuslu Karacadağ Mahallesi'nde 47 bin metre, bin 505 nüfuslu Koçyazı Mahallesi'nde 33 bin metre, bin 348 nüfuslu Piribeyli Mahallesi'nde 24 bin metre ve 2 bin 49 nüfuslu Kuzören Mahallesi'nde 26 bin metre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşenecek.

Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, proje kapsamında kanalizasyon şebeke yapımında 124 bin 780 metre betonarme ve 350 metre yüksek basınca dayanıklı polietilen malzemesiyle üretilen HDPE tipi boru kullanıyor. Kanalizasyon şebekesinin sağlıklı işlemesine engel yeraltı suyu sızıntısı olan mahallelerde ise 4 bin 870 metre uzunluğunda sızdırmazlık özelliği olan cam elyaf boru (CTP) kullanılacak. Bin 200 milimetre çapındaki CTP'ler, ana kolektör hattı üzerinde döşenecek. Kanalizasyon şebekesinin inşaatına başlayan KOSKİ, Kulu ve Yunak ilçelerine bağlı dört mahalledeki kanalizasyon çalışmalarını 2016 yılında tamamlayacak. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kulu ve Yunak'ta Kanalizasyon Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement