Kumar Baskınına Uğrayan Güven Partisi Anayasa Mahkemesi'nin Mali Denetiminden Geçemedi - Son Dakika
Güncel

Kumar Baskınına Uğrayan Güven Partisi Anayasa Mahkemesi'nin Mali Denetiminden Geçemedi

Adana'da il teşkilatında "tombala" oynatıldığı iddiasıyla polis baskınına uğrayan Güven Partisi, Anayasa Mahkemesi'ne partinin genel merkez ve il örgütlerinin 2012 yılına ait her hangi bir gelir ve gideri olmadığını bildirdi.

22.04.2014 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da il teşkilatında "tombala" oynatıldığı iddiasıyla polis baskınına uğrayan Güven Partisi, Anayasa Mahkemesi'ne partinin genel merkez ve il örgütlerinin 2012 yılına ait her hangi bir gelir ve gideri olmadığını bildirdi. Bilgi ve belgelerini sunmayan parti yönetimi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Anayasa Mahkemesi, partinin genel merkez ve il örgütlerine ait kesin hesapların denetimini gerçekleştiremedi.

Anayasa Mahkemesi'nin siyasi partilerin mali denetimlerine ilişkin kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Adalet ve Kalkınma (Adaletçi Kurtuluş) Partisi, 2012 yılı kesin hesabının incelenmesinde parti yönetimi, sadece genel merkez olarak teşkilatlandığını her hangi bir gelir ve giderin olmadığı ifade ederek, Yüksek Mahkeme'ye bilgi sunmadı. Partinin defterlerini inceleyemeyen Anayasa Mahkemesi, parti genel merkezinin faaliyette olması nedeniyle kira, su, elektrik ve telefon gibi yönetim giderlerinin olması gerektiğine dikkat çekerek, parti yönetimi hakkında yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Gelir ve gideri olmadığı beyan edilerek herhangi bir bilgi ve belge ibraz etmeyen Parti Genel Merkezinin kesin hesabının denetimi gerçekleştirilemediğini belirten Yüksek Mahkeme, Partinin 2012 yılı hesabının 2820 sayılı Kanun uyarınca kabul edilmesinin mümkün olmadığına hükmetti. Türkiye Hümanist Partisi de 2011 ve 2012 yılı kesin hesabının incelenmesinde hiçbir il ve ilçede teşkilatlanmadığı için sadece genel merkezi bulunduğunu ve herhangi bir gelir ile giderinin bulunmadığını bildirdi. Yüksek Mahkeme, Türkiye Hümanist Partisine, kesin hesabını sunmaması nedenlerinin açıklaması ve kesin hesap cetvelleri ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu kararını sunması için 30 gün süre verdi, ancak parti yönetimi yine bir bildirimde bulunmadı. Parti yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunan Anayasa Mahkemesi, Partinin kesin hesabının kabul edilmesinin mümkün olmadığına karar verdi.

-PARTİ YÖNETİMİNE SUÇ DUYURUSU-

Sosyalist Demokrasi Partisi ise 2011 yılı kesin hesabını Anayasa Mahkemesine tam olarak sunmadı. Partinin, Genel merkez ve iller örgütleri kesin hesaplarının incelenip kabul edildiğine ve birleştirildiğine ilişkin parti merkez karar ve yönetim kurulunca alınmış kararını, edindiği taşınmaz ve değeri 100 TL'yi aşan taşınır malların, menkul kıymetlerin ve her türlü hakların değerleri ile edinim tarihlerini ve şekillerini belirten listelerini, teşkilatı bulunan Adana, Antalya, Giresun, Muğla, Ordu, Samsun, Sinop ve Zonguldak il örgütlerinin kesin hesap cetvellerini göndermediği tespit edildi. Bilgi ve belgeleri sunmayan parti yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Anayasa Mahkemesi, Partinin hesabının denetimini gerçekleştiremedi.

Büyük Anadolu Partisi ise Anayasa Mahkemesi'ne, 2011 ve 2012 yılına ilişkin kesin hesap incelemesinde 29 Ocak 2012 tarihinde fesih kararı aldığını bildirerek, herhangi bir gelir ve giderinin bulunmadığını belirtti. Bilgilerini sunması için verilen süre içinde de bir bildirimde bulunmayan parti yönetimi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Anayasa Mahkemesi, kesin hesap incelemesini yapamadı.

Ergenekon Partisi'nin 2011 ve 2012, Çağdaş Türkiye Partisi, Ayyıldız Partisi, Alternatif Parti ve Türk Birliği Partisi'nin ise 2012 yılına ilişkin kesin hesap incelemesinde ise genel merkez dışında bir örgütlenme olmadığı belirtilerek Anayasa Mahkemesi'ne bilgi ve belge sunulmadı. Bilgilerini sunması için verilen süre içinde de bir bildirimde bulunmayan partilerin yönetimleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Anayasa Mahkemesi, partilerin kesin hesap incelemesini gerçekleştiremedi.

-GELİR VE GİDERİM YOK-

Adana'da il teşkilatında "tombala" oynatıldığı iddiasıyla polis baskınına uğrayan Güven Partisi ise Anayasa Mahkemesi'ne partinin genel merkez ve il örgütlerinin 2012 yılına ait her hangi bir gelir ve gideri olmadığını bildirdi. Belge sunmayan parti yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunan Anayasa Mahkemesi, genel merkezi ve il örgütleri faaliyette bulunan partinin en azından kira, su, elektrik gibi yönetim giderleri olması gerektiğine dikkat çekti. Bilgilerini sunması için verilen süre içinde de bir bildirimde bulunmayan parti yönetimi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Anayasa Mahkemesi, partinin Genel Merkez ve il örgütlerine ait kesin hesapların denetimini gerçekleştiremedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kumar Baskınına Uğrayan Güven Partisi Anayasa Mahkemesi'nin Mali Denetiminden Geçemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.


Advertisement