Kumburgaz'da Denizde 5 Kişinin Kaybolması - Son Dakika
Güncel

Kumburgaz'da Denizde 5 Kişinin Kaybolması

Kumburgaz\'da Denizde 5 Kişinin Kaybolması

Kayıp gençlerin aileleri, gençlere deniz bisikleti kiralayan Sinan Ö'nün serbest bırakılmasına tepki gösterdi Serdar ve Doğan Demir'in kız kardeşi Remziye Demir: "Ceza yargılama kanununun tutuklamaya ilişkin hükümlerine aykırı olarak verilen tahliye kararına itiraz edeceğiz, Serbest bırakılan şüphelinin.

09.09.2014 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumburgaz'da denizde kaybolan gençlerin aileleri, gençlere deniz bisikleti kiralayan Sinan Ö'nün serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile görüştükten sonra Valilik önünde gazetecilere aileler adına açıklama yapan Serdar ve Doğan Demir'in kız kardeşi Remziye Demir, şüpheli Sinan Ö'nün Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 3 Eylül 2014 tarihli kararıyla serbest bırakıldığını hatırlattı.

Sinan Ö'nün suçluluğunun sabit olduğunu ileri süren Demir, şunları kaydetti:

"Asgari deliller dahi toplanmadan sanığın serbest bırakılması adalete olan güveni zedelemiştir. Ailelerin ve toplumun vicdanını kanatan bu tahliye kararı hepimizde sarsıntı yaratmıştır. Ceza yargılama kanununun tutuklamaya ilişkin hükümlerine aykırı olarak verilen tahliye kararına itiraz edeceğiz, Serbest bırakılan şüphelinin yeniden tutuklanmasını talep edeceğiz. Adaletin mahkemelerce gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Etkin soruşturma yapılmamıştır, talep edilen deliller henüz toplanmamıştır. Olay yerinde keşif dahi yapılmadan ve deliller toplanmadan tahliye kararı verilmesi yasaya aykırıdır. Tutuklama kararı verilmesini gerektiren nedenler ortadan kalkmadı ve şüpheli lehinde yeni bir delil oluşmadığı halde tahliye kararı verilmesi izah edilemez. Bu haksızlığın derhal giderilmesini talep ediyoruz."

" Böyle bir kararın verilmesi hiçbir vicdana sığmaz"

Demir, şüphelinin yeterli delil olmadığı gerekçesiyle tahliye edildiğini belirterek, "Aslında bu tutukluluk halinin devamını gerektirecek bir durumdur. Bilirkişi raporu olmadığını belirtmişler kararın gerekçesinde. Bunu mahkemeden talep ettik. Zaten canımız yandı. Bu tahliye kararını duyunca ölüm olgusu tekrar gerçekleşmiş gibi sarsıldık. Böyle bir kararın verilmesi hiçbir vicdana sığmaz" ifadelerini kullandı.

Vali Mutlu ile yaptıkları görüşme hakkında da bilgi veren Demir, "Sayın Vali'den çalışmalar hakkında bilgi aldık. Çalışmalar hiçbir zaman durmayacak. Sahil Güvenlik tarafından rutin bir kontrol yapılıyor. Mahkemece verilen kararın bizim ve bütün kamuoyunun vicdanını sarstığını belirttik. Olay yerinde savcılık tarafından keşif yapılmasını istiyoruz. Sayın Vali de gerekli çalışmaların devam edeceğini söyledi" diye konuştu.

Açıklamanın ardından aileler, gençlerin kaybolduğu Kamiloba sahiline gitti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumburgaz'da Denizde 5 Kişinin Kaybolması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement