Kumburgaz'da Kaybolan Mikail Çelik İçin Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

Kumburgaz'da Kaybolan Mikail Çelik İçin Cenaze Namazı Kılındı

Kumburgaz’da denizde kaybolan beş gençten biri olan Mikail Çelik için bugün Bahçelievler ilçesinde cenaze töreni düzenledi.

28.08.2014 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumburgaz'da denizde kaybolan beş gençten biri olan Mikail Çelik için bugün Bahçelievler ilçesinde cenaze töreni düzenledi. Demir'in naaşı yarın sabah memleketine gönderildikten sonra son yolculuğuna uğurlanacak.

Kumburgaz'da geçtiğimiz pazar günü kiraladıkları deniz bisikletiyle 4 arkadaşıyla birlikte kaybolan Mikail Çelik (30), pazartesi günü Marmara Adası sahilinde bulunmuştu. Çelik için Yenibosna Aksa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, başta Çelik'in ailesi olmak üzere İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak ve gencin arkadaşları katıldı. Cenaze öncesinde acılı anne Rusket Demir, oğlunun tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Güçlükle ayakta durabildiği gözlenen anneyi yakınları teselli etmeye çalıştı. Vali Hüseyin Avni Mutlu da törenin ardından anne Rusket Demir'in yanına giderek "Çocuğumuz şehittir şehit mertebesine ulaşmıştır. Herkese şehit annesi olmak nasip olmaz" diyerek acılı anneyi teskin etmeye çalıştı.

Cenaze töreninin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Vali Mutlu, "Denizde kaybolan beş yavrumuzun birini bugün cenaze namazını kılmak suretiyle memleketi olan Diyarbakır'a uğurluyoruz. Rabbim mekanını cennet eylesin. Öncelikle muhterem ailesine, annesine, babasına kardeşlerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. ve inşallah onları da cennetinde buluştursun. İnanıyoruz ki yavrumuz ve kayıp yavrularımız da cennetle müjdeleneceklerdir. Çünkü suda boğulanların şehit olacaklarına inanıyoruz. Mekanı cennet olsun" dedi.

Aranan diğer gençlerin bulunması için başlatılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Vali Mutlu, "Tabi bütün dileğimiz geride kalan diğer 4 genci de bulup ailelerine aynen bugün olduğu gibi teslim etmektir. Bu maksatla aramalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Hava şartlarının bize fırsat verdiği her anı değerlendirecek ve bütün devlet imkanlarımızı sonuna kadar kullanacağız. Dolayısıyla hiçbir şekilde arama faaliyetlerimizi sonlandırmadık" diye konuştu.

Öte yandan Demir'in cenazesi yapılan törenin ardından Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Demir'in naaşı yarın sabah saatlerinde de Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine götürülerek toprağa verilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kumburgaz'da Kaybolan Mikail Çelik İçin Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Burcu: Mikail Çelik değil Serdar Demir olmalıydı. Haberde yanlışlık var. Mikail çelik hâlâ kayıp gençlerin arasında... : 2 0 Yanıtla

Advertisement