Kumburgaz'da Kaybolduktan Sonra Cesedi Bulunan Demir'in Cenaze Namazı - Son Dakika
Güncel

Kumburgaz'da Kaybolduktan Sonra Cesedi Bulunan Demir'in Cenaze Namazı

Kumburgaz'da denizde kaybolduktan sonra Marmara Adasında cesedi bulunan Serdar Demir için Yenibosna Aksa Camisinde cenaze namazı kılındı.

28.08.2014 19:15  Güncelleme: 23:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumburgaz'da denizde kaybolduktan sonra Marmara Adası'nda cesedi bulunan Serdar Demir için Yenibosna Aksa Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

İkindi vakti düzenlenen cenaze törenine, Demir'in annesi Ruskat ve babası Mehmet Can ile yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ve Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de katıldı.

Tabutun başında uzun süre gözyaşı döken anneyi Vali Mutlu, Tuncel ve Benli teskin etti.

Cenazeye, kaybolan gençlerin aranması çalışmalarında yer alan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi de iki temsilciyle katıldı.

Namazın ardından Demir'in cenazesi, camiye getirildiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracıyla Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Cenaze, toprağa verilmek üzere yarın sabah uçakla Demir'in memleketi Diyarbakır'a gönderilecek.

Demir ailesinin aynı olayda kaybolan ikinci oğulları Doğan ise henüz bulunamadı.

Kumburgaz Kamiloba sahilinden 17 Ağustos'ta kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açıldıktan sonra Serdar Demir'le birlikte kaybolan 4 genci arama çalışmaları devam ediyor.

Vali Mutlu: "Arama çalışmalarımızı sonlandırmadık"

Vali Mutlu, cenaze namazı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Denizde kaybolan 5 yavrumuzun birini bugün cenaze namazını kılmak suretiyle memleketi olan Diyarbakırımıza uğurladık. Rabbim mekanını cennet etsin" dedi.

Demir'in yakınlarına Allah'tan sabır dileyen Mutlu, "İnanıyoruz ki yavrumuz ve kayıp yavrumuz da cennetle müjdeleneceklerdir. Çünkü suda boğulanların da şehit hükmünde olduklarına inanıyoruz. Şehit ailemize de söylediğimiz buydu" diye konuştu.

Aynı olayda kaybolan 4 genci arama çalışmalarına değinen Mutlu, "Dileğimiz, 4 yavrumuzu da bulup ailelerine aynı bugün olduğu gibi teslim edebilmektir. Bu maksatla aramalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Hava şartlarının fırsat verdiği her anı değerlendirecek ve bütün devlet imkanlarımızı bu amaçla sonuna kadar kullanacağız. Hiçbir şekilde arama çalışmalarımızı sonlandırmadık" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, Diyarbakır'a gidip gitmeyeceğini sorması üzerine de Mutlu, bu kentte 3 yıl görev yaptığını hatırlatarak, "Diyarbakır, her zaman gitmeyi ve bir gül şehri olarak tekrar tekrar koklamayı çok arzu ettiğim bir şehirdir. Yavrumuzun cenazesi vesilesiyle gidebilmeyi de çok arzu ederdim. Hazırlıklarımızı da buna göre yapmıştık esasında. Ama her şey nasiple. Dolayısıyla görevler var, görevlerin gereği var, biz de görevimizi burada bu şekilde yerine getirdik" yanıtını verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumburgaz'da Kaybolduktan Sonra Cesedi Bulunan Demir'in Cenaze Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement