Kumluca Bakterilere Karşı Solarizasyon Uygulaması - Son Dakika
Güncel

Kumluca Bakterilere Karşı Solarizasyon Uygulaması

Kumluca Bakterilere Karşı Solarizasyon Uygulaması

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde örtüaltı sebze üretim sezonunun sona ermesinin ardından üreticiler topraktaki bakterileri kimyasal kullanmadan yok etmek amacıyla uygulanan solarizasyona başladı.

13.07.2015 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde örtüaltı sebze üretim sezonunun sona ermesinin ardından üreticiler topraktaki bakterileri kimyasal kullanmadan yok etmek amacıyla uygulanan solarizasyona başladı. Kumluca'da örtüaltı turfanda sebze üretim sezonunun sona ermesinden sonra üreticiler solarizasyon uygulaması başlattı. Hızırkahya Mahallesi'nde örtüaltı üretim yapan Güner Gür, ekim ayında fidanları toprağa ektiklerini, yaklaşık 8 ay gibi bir süre üretim yaptıklarını belirterek, "Örtüaltı sebze üretim sezonu sona erdi. Seralarımızdaki ürünleri yolup dışarı attık. Seralarımızı solarizasyona hazırladık. Toprağı nemlendirdik. İnce naylonla hava almayacak şekilde örttük. Bu şekilde ekim ayına kadar bekleyeceğiz" dedi.

Ziraat Mühendisi Fatih Karataş, "Sezon bitiminde çiftçilerimizin ince naylon dedikleri plastik örtü ile seraların içini kaplamasına solarizasyon diyoruz. Solarizasyon yapıldığı takdirde topraktaki fungal, yani bakteriyel hastalıklar minimum seviyeye iner. Bu yüzden de bu hastalıklarla mücadele için uygulanacak kimyasalların kullanımı yüzde 60 azalır" diye konuştu.Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın da "Üreticilerimiz yeni sezona hazırlanıyor. Yeni sezon hazırlıkları için solarizasyon yapılıyor. Bu işlemin amacı nematot, yani köklerde bakteriye dayalı hastalıkları kimyasal madde kullanmadan doğal yollarla yok etmektir. Yeni sezonda üreticilerimize bol kazançlar dilerim" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumluca Bakterilere Karşı Solarizasyon Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement