Kumluca - Baykal: Türkiye Mülteciler Konusunda Haklı Bir Zeminde' - Son Dakika
Güncel

Kumluca - Baykal: Türkiye Mülteciler Konusunda Haklı Bir Zeminde'

Kumluca - Baykal: Türkiye Mülteciler Konusunda Haklı Bir Zeminde\'

Baykal: Türkiye mülteciler konusunda haklı bir zeminde' (2) 'HÜKÜMETİ KURDURMADILAR' CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin Kemer İlçe Örgütü'nü ziyaret etti.

25.09.2015 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baykal: Türkiye mülteciler konusunda haklı bir zeminde' (2)

'HÜKÜMETİ KURDURMADILAR'

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin Kemer İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. Parti binasında İlçe Başkanı Umut Güneş ve partililerle bayramlaşan Deniz Baykal, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partililere de söz vererek görüşlerini alan Deniz Baykal, 1 Kasım seçimlerini milletin iradesine saygısızlık olarak nitelendirdi. Baykal, "Hükümet neden kurulamadı acaba? Kurulması imkansız değildi ama kurdurmadılar. Herkes bir şeylerin peşinde. Birisi 'seçim yapılırsa oyumu arttırırım, tek başıma iktidar olurum' diyor. Diğeriyse 'ben ana muhalefet olurum' derdinde. Şimdi millet bu ikisine de 'açgözlülük yaptın, in aşağıya' derse, demokrasi dersi vermiş olacak. İnşallah böyle de olacak. İşaretler var ama tam bilemiyoruz. Demokrasi bakımından buna ihtiyaç var" dedi.

'ANA MUHALEFET OLACAĞIM DİYE KAFAYA KOYMUŞ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim yapabilmek için hükümet kurdurtmadığını savunan Deniz Baykal, "Türkiye hükümetsiz kaldı ve meclis oluşturulamadı. Seçim yapılıp ne olacak? Milyonlarca lira boşa masraf olacak. Mecliste hükümet kuracak milletvekili var ama hükümet kurdurulmuyor. 'Türkiye'yi bu noktaya AKP ile MHP getirdi' diye bizim anlatmamız lazım. Bu iki partinin tutumu olmasaydı, bugün hükümet de kurulurdu, meclis başkanlığı seçimi de olurdu. MHP'nin iki derdi var. Büyümek için AKP ile çatışıyor ve biz güçlenmeyelim diye önümüzü kesmeye çalışıyor. 'Ana muhalefet olacağım' diye kafaya koymuş. Olacaksan ol. Millet sana oy versin, gel. Bu nedenle bizim meclis başkanı çıkarmamızı istemiyor" diye konuştu.

'BAHÇELİ DE DERS ALMALIDIR'

Deniz Baykal, Kumluca İlçesi'ni de ziyaret ederek partililerle bayramlaştı. İlçe Başkanı Bilal Öner ve partililerin karşıladığı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye eleştirilerde buluştu. Baykal, şöyle dedi:

"Halkımız 7 Haziran'da AKP'ye iyi bir mesaj vermişti. 'Sen tek başına iktidar olmazsın' demişti. Öyle de olması gerekiyordu. Ancak vatandaşın bu mesajını Devlet Bahçeli meclis başkanlığı seçiminde bozdu. Her şey yolunda giderken nedense son anda karar değiştirdi. CHP her zaman, her parti ile aynı masaya oturup konuşan, görüşen bir partidir. CHP vatandaşın mesajını uygulamaya hazırdı. Ne diyordu vatandaş, 'AKP tek başına iktidar olmamalıdır.' CHP de bunu istiyordu. Bahçeli 'yok bununla olmaz, yok bununla olmaz' dedi. Bahçeli'nin kendine cesareti yok. Bu yüzden 1 Kasım seçimlerinde CHP güçlendirilmelidir. AKP 7 Haziran'da verilen dersi yeniden almalıdır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumluca - Baykal: Türkiye Mülteciler Konusunda Haklı Bir Zeminde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement