Kumluca'da Alacakların Yapılandırılması Hakkında Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Kumluca'da Alacakların Yapılandırılması Hakkında Bilgilendirme Toplantısı

Kumluca\'da Alacakların Yapılandırılması Hakkında Bilgilendirme Toplantısı

Kumluca Vergi Dairesi Müdürlüğünce "6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

06.09.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Vergi Dairesi Müdürlüğünce "6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Antalya Vergi Dairesi Tahsilat Müdürü Süleyman Tekin, Kumluca Belediyesinin toplantı salonunda düzenlenen, muhasebeciler ve vergi mükelleflerinin katıldığı toplantıda, yeni kanunun getirdiği yükümlülükleri anlattı.

Yeni kanunla birçok kamu alacağının yeniden yapılandırıldığını kaydeden Tekin, ilgili kanunla vergi mükelleflerinin 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında, yurt içi Üretici Fiyatı Endeksi (ÜFE) oranında güncelleme, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik para cezalarında indirim, peşin ödemelerde yurt içi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim gibi bir çok yeni uygulama bulunduğunu söyledi.

Kanunla işletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi, eczanelerde cezasız, faizsiz stok düzeltme uygulamalarının da bulunduğunu aktaran Tekin, "Matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet, inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırmalar var. Beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan, yapılandırılan borçların kredi kartıyla ödenebilmesi getiriliyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumluca'da Alacakların Yapılandırılması Hakkında Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement