Kumluca'da Ayın Söyleşisi Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kumluca'da Ayın Söyleşisi Etkinliği

Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenen ayın söyleşisi etkinliğinin bu ayki konuğu Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan oldu.

13.09.2014 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Belediyesi düzenlenen ayın söyleşisi etkinliğinde "Kumluca'nın gizemli tarihi içinde Olimpos" ele alındı.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen söyleşiyi Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Söyleşinin konuğu olan Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, 2 bin yılı aşkın bir tarihe sahip Olimpos Antik Kenti'nin hala gizemini koruduğunu söyledi.

Olimpos Antik Kenti'nin değişik dönemlerde çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ifade eden Uçkan, antik kentin renkli bir geçmişi olduğunu belirtti.

Uçkan, şunları söyledi:

"Olimpos Antik Kenti'nin, yerleşim olarak Anadolu'da pek fazla bir benzeri yok. Bu benzerliğin olmamasında kentin içinden geçen derenin büyük bir rolü var. Olimpos Antik Kenti, döneminde çok önemli bir liman ve ticaret kentidir. Bundan dolayı da Akdeniz'de birçok ülkeye bağlantı sağlayan önemli bir kent olarak önemini korumuştur."

2006 yılından bu yana antik kentte kazı çalışmaları yürüttüklerinin de kaydeden Uçkan, aradan geçen sürede yoğun bir bitki örtüsüyle kaplı kentte büyük bir çalışma gerçekleştirerek kentin bugünkü halini ortaya çıkarttıklarını anlattı. Kazı çalışmaları sırasında tahrip olmuş yapıların restorasyonunu ve mevcut durumlarının korunmasını sağladıklarını vurgulayan Uçkan, antik kentlerin korunmasında en büyük katkının yöre halkının kente sahip çıkmasıyla olacağını bildirdi.

Söyleşi sonunda Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, dinleyicilerden gelen soruları cevapladı. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, söyleşinin anısına Prof. Dr. Uçkan ve eşine porselen çay takımı ve Kumluca Belediyesi kültürel yayınlarından hediye etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca'da Ayın Söyleşisi Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement