Kumluca'da Çobanlara Sürü Eğitimi Kursu Verildi - Son Dakika
Yerel

Kumluca'da Çobanlara Sürü Eğitimi Kursu Verildi

Kumluca\'da Çobanlara Sürü Eğitimi Kursu Verildi

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, "Sürü Yönetimi Kursu" düzenlendi.

01.04.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İŞKUR tarafından "Sürü Yönetimi (Çobanlık) Kursu" başladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığının da desteklediği kurs, Ziraat Odası Konferans Salonu'nda yapıldı. Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın, nitelikli çoban yetiştirmek üzere düzenlenen kursa 18 kişinin katıldığını söyledi.

Kursun 120 saat süreceğini ifade eden Aydın, "İlçemizde 2 bin büyükbaş, 40 bin civarında da küçükbaş hayvan bulunmakta. Verilecek eğitimle yetiştireceğimiz kursiyerlerimiz daha kolay iş bulabilecekler. Günümüzde bu konuda eleman sıkıntısı yaşanmakta" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Neva Akçayır da Antalya genelinde 8 ilçede sürü yönetimi kursu açılacağını ve bu kurslara 354 kursiyerin katılacağını söyledi. Kurs süresince kursiyerlere, katıldıkları günler için ücret ödeneceğini ifade eden Akçayır, ayrıca kursiyerlerin 10 ay süreyle sağlık sigortası kapsamına alınacaklarını kaydetti.

Kursta katılımcılara, merada hayvan bakımı, güvenlik, hayvan kayıt, bakım ve ıslahı, barınak ortamı gibi konular anlatılacak. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara "Sürü Yöneticisi" sertifikası verilecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca'da Çobanlara Sürü Eğitimi Kursu Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement