Kumluca'da Develerle Demokrasi Konvoyu - Son Dakika
Güncel

Kumluca'da Develerle Demokrasi Konvoyu

Kumluca\'da Develerle Demokrasi Konvoyu

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde yaşayan Yörükler, Türk bayraklarıyla süslü develeriyle birlikte demokrasi konvoyu yaptı.

28.07.2016 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde yaşayan Yörükler, Türk bayraklarıyla süslü develeriyle birlikte demokrasi konvoyu yaptı. Mehter takımının eşlik ettiği konvoy ilgiyle izlendi.

Kumluca'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor. Cumhuriyet Meydanı'nda buluşan bölge halkı darbe girişimine tepki gösterirken, demokrasi nöbetleri öncesinde yapılan konvoylar ise ilgi çekiyor. Daha önce toplu taşıma araçları, kamyonlar ve traktörler tarafından yapılan konvoyu dün Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği devam ettirdi. Bölgede yaşayan Yörüklerin Türk bayraklarıyla süslediği develeriyle katıldığı yürüyüş ilgiyle izlendi. Hükümet Konağı önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren konvoyda mehter takımı da yer alırken, bazı katılımcılar hazırladıkları dövizlerle darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetinde ise Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya konuştu. Darbe girişiminin olduğu günden bu yana insanların meydanlarda eksilmeden demokrasi nöbeti tuttuğunu söyleyen Başkan Çetinkaya, "Bugün burada bir farklı güzellik yaşadık. Deveciler derneği üyelerimiz, develerini bayraklarla süsleyerek bizimle beraber olduklarını gösterdi. Bugün meydanımızı dolduran halkımızda ayrı bir heyecan görüyorum. Çünkü bugün Yörüklerin en etkin taşıma aracı olan develer de meydana indi. Bu etkinliğe develer ve mehter takımının da eşlik etmesi halkımıza ayrı bir heyecan kattı. Kumluca halkının bir özelliği de budur. Deveyi ve davulu (mehter) görünce yerinde duramaz" dedi.

Program, mehter takımının konseri ve duayla devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumluca'da Develerle Demokrasi Konvoyu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement