Kumluca'da Turizmin Sorunları Ortak Akıl Platformu - Son Dakika
Yerel

Kumluca'da Turizmin Sorunları Ortak Akıl Platformu

Kumluca Kaymakamlığı tarafından "Eko Turizm ve Turizmin Sorunları" konulu akıl platformu toplantısı gerçekleşti.

17.04.2014 19:38  Güncelleme: 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen "Eko Turizm ve Turizmin Sorunları" konulu orak akıl platformu toplantısı, Adrasan Mahallesi'ndeki Akdeniz Üniversitesi Avrupa Akdeniz Gençlik Eğitim ve Dinlenme Merkezinde gerçekleştirildi.

Kumluca Kaymakamlığı tarafından organize edilen toplantıya, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, il Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri  ve yöredeki turizm işletmelerinin sahipleriyle davetliler katıldı.

Kumluca Kaymakamı Baştürk, toplantıda yaptığı konuşmada, Kumluca ve yöresinin turizm konusunda önemli olduğunu, ancak bugüne kadar bunun iyi değerlendirilemediğini söyledi. Mevcut turizm varlıklarının daha iyi değerlendirilmesi ve turizmden daha fazla pay alınabilmesi için böyle bir toplantıyı düzenlediklerini ifade eden Baştürk, toplantıdan çıkacak sonuçların yöre turizmine büyük katkı sağlayacağını ümit ettiğini belirtti.

Toplantıda, Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. İsa Kızgut, Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yılmaz Sevgül ve Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, bölge turizmi, eko turizmi, alternatif turizm ve yapılabilecek turizm çeşitlilikleri hakkında sunumlar yaptı.

Toplantı sonunda Kumluca Kaymakamlığı tarafından, toplantıda ele alınan konularla ilgili bir rapor hazırlanacağı belirtildi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca'da Turizmin Sorunları Ortak Akıl Platformu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement