Kumluca'da Evsel Atıkların Bertarafı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kumluca'da Evsel Atıkların Bertarafı Toplantısı Yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi, evsel atıkların bertarafı konusunda ortak çalışma başlatma kararı aldı.

19.09.2014 10:04  Güncelleme: 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi tarafından, evsel atıkların bertarafı konusunda ortak çalışma toplantısı düzenlendi.

Kumluca Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıya, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin ve ilgili birim müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye olarak evsel atıkların toplanmasını kendilerinin yaptıklarını ve belirlenen katı atık depolama alanında depoladıklarını söyledi.

Yeni yasayla evsel atıkların toplanmasının yine belediyede olduğunu ifade eden Çetinkaya, bertarafının ise Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olduğunu ve bu konuda ortak yürütülecek çalışmayla evsel atıkları çevreye zarar vermeden bertarafını sağlayacaklarını belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin de evsel atıkların bertarafı konusunda sadece Antalya merkez değil ilçelerde de çalışmalar yürüttüklerini, bu konuda alt belediyelerle ortak çalışma yürütmek için toplantılar düzenlediklerini söyledi.

Yapılacak çalışmalarla, evsel atıkların en ekonomik olarak geri dönüşümünü sağladıktan sonra, çevreye zarar vermeden bertarafını yapmak istediklerini ifade eden Erçin, konuyla ilgili dünya ölçeğinde evsel atıkların bertaraf örneklerini incelediklerini bildirdi.

Toplantı sonunda  Çetinkaya ve Erçin, sera atıkları toplama merkezini gezerek burada yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca'da Evsel Atıkların Bertarafı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement