Kumluca'da Kedi ve Köpeklere Kuduz Aşısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kumluca'da Kedi ve Köpeklere Kuduz Aşısı Yapıldı

Kumluca\'da Kedi ve Köpeklere Kuduz Aşısı Yapıldı

Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde oluşturdukları gezici ekiplerle kedi ve köpekleri kuduz hastalığına karşı aşıladı.

11.03.2015 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde oluşturdukları gezici ekiplerle kedi ve köpekleri kuduz hastalığına karşı aşıladı.

İlçe ve mahallelerde belirlenen noktalara sahipleri tarafından getirilen kedi ve köpekler, ekiplerce aşılanıyor. Aşılamaları yapılan kedi ve köpekler kayıt altına alınarak aşı kartları veriliyor.

Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adem Aydın, yaptığı açıklamada, aşılamanın, bakanlık tarafından iki yıldan bu yana rutin olarak uygulandığını söyledi.

Çalışmayla evlerde sağlıklı hayvan beslenmesinin amaçlandığını ifade eden Aydın, "Geçen yıl ilçemiz genelinde yaklaşık bin 200 kedi ve köpeğe aşı yaptık. Bu yıl yine aynı rakamlarda aşı yapmayı hedefliyoruz. Böylece hem hayvanlarımız sağlıklı olacak hem de insanlarımız gönül rahatlığıyla evlerinde hayvanlarını besleyecekler" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca'da Kedi ve Köpeklere Kuduz Aşısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement