Kumluca'da Yaşanan Su Baskınları - Son Dakika
Yerel

Kumluca'da Yaşanan Su Baskınları

Kumluca\'da Yaşanan Su Baskınları

Belediye Başkanı Çetinkaya "Yaşadığımız afetten ders çıkartarak, bir daha yaşanmaması için çalışıyoruz." dedi.

21.01.2015 09:58  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçedeki su baskınlarından ders çıkarttıklarını ve bir daha yaşanmaması için çalışacaklarını bildirdi.

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, şiddetli yağışlar nedeniyle ilçede yaşanan su baskınlarıyla ilgili Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı ziyaret etti.

Ziyarette Özgür'e bilgi veren Çetinkaya, su baskınlarından en çok Mavikent Mahallesi'nin etkilendiğini söyledi. Yapılacak çalışmalarla benzer olayların önlenebileceğini belirten Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Yaşadığımız afetten ders çıkartarak, bir daha yaşanmaması için çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde ilçemiz yağmur anlamında büyük bir felaket yaşadı. Bu afetten yaklaşık 2 bin dekar sera alanı zarar gördü. Tabi bizim insan olarak her musibetten bir ders çıkarmamız gerekiyor. Bizim bu afetten çıkarttığımız en büyük ders, Mavikent mahallemizdeki Akdere'nin ovaya getirdiği su miktarının fazlalığıyla yaşanan zarar oldu. Bu konuda Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz yetkilileriyle gerçekleştirdiğimiz incelemede, dereler üzerine yapılacak göletler ile hem sulamada kullanılmayı hem de ani su baskınlarını önlemeyi amaçlıyoruz."

DSİ 13. Bölge Müdürü Özgür ise Kumluca'da yaşanan sorunu yerinde inceleyerek çözüm bulmak istediklerini kaydetti.

Kumluca'da gölet projeleri olduğunu ifade eden Özgür, özellikle Akdere'de çalışma yaparak bir daha böyle bir afetin yaşanmaması için proje geliştireceklerini kaydetti.

Kumluca merkezinden geçen Gavur deresinde daha önce DSİ tarafından ıslah çalışması yürütüldüğünü hatırlatan Özgür, "Yaşanan afette Gavur deresinin bir bölümü de etkilendi. Buraların onarımı ve denizin yükselmesiyle Gavur deresinde suyun geri tepmesini önlemek amacıyla derenin denizle buluştuğu noktaya mahmuz yapılması için çalışacağız" dedi.

Özgür ve Çetinkaya daha sonra ilçede gölet yapılması planlanan Beykonak Mahallesi Kanlı Bönget Göleti, Ortaköy Mahallesi Katran deresi Göleti, Beşikçi Mahallesi Beşikçi Göleti ve aşırı yağıştan etkilenen Gavur deresinin bir bölümünde de incelemelerde bulundu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca'da Yaşanan Su Baskınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement