Kumluca'da Yavuz Sultan Selim Parkı ve Üst Geçidi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kumluca'da Yavuz Sultan Selim Parkı ve Üst Geçidi Açıldı

Kumluca Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesinde yapımı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Parkı ve üst geçiti düzenlenen törenle hizmete açıldı.

18.05.2016 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesinde yapımı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Parkı ve üst geçiti düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardaından başlayan tören, Kumluca Mehter Takımı ve Erbay Dans Okulu öğrencilerinin gösterisi ile sürdü.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, açılışta yaptığı konuşmada, halkın kullanımı, bir araya gelmesi, dinlenmesi adına oluşturulan parklara millet bahçesi denilmesi gerektiğini söyledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da belediye olarak insanların rahat bir yaşam sürmesi amacıyla sosyal donatı alanları oluşturduklarını ifade etti.

Açılışı yapılan parkın kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu ifade eden Çetinkaya şunları kaydetti:

"DSİ Bölge Müdürlüğümüz tarafından parkımızın yapımına ilham olan Gavur deresinin denizden başlayarak ıslahı sağlandı. Ardından burada parkı yaptık. Parkımız ile birlikte, ilçemizde ilk olan bir de üst geçidimiz hizmete giriyor. Bu üst geçidin yapımı Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından sağlandı. Diğer kurumlarımızla da ilçemizde daha bir çok güzelliklere imza attık. Beykonak Mahallemizde Büyükşehir Belediyesi ile bir park yapım çalışmamız devam ediyor."

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür de, DSİ olarak son üç yıl içerisinde Kumluca'ya çok fazla yatırım yaptıklarını ve halen projelendirmesi devam eden bir çok yatırımın olduğunu söyledi.

Özellikle derelerin ıslahı ve gölet yapımları konusunda çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Özgür, "DSİ olarak Kumluca'da artık adı Yavuz Sultan Selim deresi olan deremizin ıslahı, Toptaş Göleti ve diğer derelerimizin ıslah çalışmaları gibi bir çok çalışmamız oldu. Halen devam eden ve bu yıl sonuna kadar büyük bölümü tamamlanacak Adrasan Barajı çalışmamız sürüyor. Bunun yanında 9 adet gölet yapımı projemiz var, bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Konuşmaların ardından Kumluca Müftü Vekili Finike Müftüsü Lütfi İmamoğlu açılışın hayırlara vesile olması için dua etti.

Daha sonra parkın kurdelesi Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür tarafından kesildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumluca'da Yavuz Sultan Selim Parkı ve Üst Geçidi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement